2023 EYT emeklilik başvuru sonuçları açıklandı mı?

2023 EYT emeklilik başvuru sonuçları açıklandı mı?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvurularının alınmasıyla gözler başvuru sonuçlarına çevrildi. Sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanıyor.

EYT yürürlüğe girdi ve yasalaştı. Yüzbinlerce vatandaşın emekli olmasının önünü açan bu yasanın başvuruları e-Devlet üzerinden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı liderliğinde SGK üzerinden yürüyen süreçte başvuru süreci de devam ederken, başvuru yapan vatandaşlar sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. Peki 2023 EYT emeklilik başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte merak edilenler...

EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EYT başvurusu e-Devlet üzerinden alınıyor. E-Devlet adresine T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra arama kısmına aylık/emekli/gelir kelimelerden birini yazın. Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi bağlantısına tıklayın.

Çıkan ekranda 'Yeni Başvuru' kısmına tıklayın ve tahsis talep türü olarak 'Yaşlılık Aylığı'nı seçin. 

SSK kapsamında aylık talep ediyorsanız, 4/A SSK; BAĞ-KUR kapsamında aylık talep ediyorsanız 4/B BAĞKUR seçilir ve altta yer alan "Başvur" kısmına tıklayın.

Ekrana otomatik olarak T.C. Kimlik Numarası ve ad-soyad bilgileri gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçin ve açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesini yazın. İletişim bilgileri kısmında cep telefon numarasını, başına sıfır eklemeden yazın. 

Adres bölümünde ikametgâh bilgisi ekrana otomatik olarak gelecektir. Tebliğin farklı bir adrese gönderilmesinin talep edilmesi halinde; farklı adres kısmına yeni adres yazılmalıdır. Yazılmış olan yeni adresin il ve ilçe kısımlarının da doldurulması gerekmektedir.

BAĞKUR, Emekli Sandığı, Banka Sandığı veya yurtdışından aylık alınması durumunda, "Aylık alıyor mu?" Kutucuğunda yer alan "Evet" ya da "Hayır" seçeneklerinden herhangi birinin mutlaka işaretlenmesi gerekmektedir. İleri butonu ile bir sonraki sayfaya geçiş yapılarak Başvur kutucuğu tıklandığında, başvuru Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilecektir.

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

EYT başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. Ancak işlemlerin 15 gün içerisinde belli olacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.