2023 Mart ayında çeyrek altın fiyatları düşecek mi, artacak mı?

2023 Mart ayında çeyrek altın fiyatları düşecek mi, artacak mı?
Son zamanlarda yükselişe geçen çeyrek altın fiyatlarının mart ayında nasıl seyredeceği yatırımcıların gündeminde yer alıyor. İşte detaylar...

Altın fiyatları özellikle koronavirüs döneminden sonra hızla yükseldi. Ons altınla beraber değer kazanmaya devam eden çeyrek altının mart ayında sergileyeceği performansı, piyasa takipçilerinin gündeminde yer alıyor. Rekor üstüne rekor kırmaya devam eden çeyrek altın 1 Şubat'ta 1.931 TL seviyesine kadar yükselmişti. Peki 2023 Mart ayında çeyrek altın fiyatları düşecek mi, artacak mı? İşte detaylar...

2023 MART AYINDA ÇEYREK ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, ARTACAK MI?

Çeyrek altın fiyatlarının seyri yakından takip ediliyor. Dolara göre hareket eden altın fiyatlarının gidişatı için gözler, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilmesi beklenen FED faiz kararına çevrildi. FED faiz toplantısında alınan faiz kararı dolar başta olmak üzere altın, hisse senetleri, kripto para gibi varlıkların piyasadaki yönünü belirliyor.

Uzman isimler çeyrek altından önce ons altını analiz ediyor. Altın fiyatlarına ilişkin açıklama yapan uzmanlar, yükseliş için 1870 seviyesinin üstünü beklemediklerini ve bu seviyelere yükselmesi durumunda satış baskısı görülebileceğini belirtti. Bununla birlikte 1805 seviyesi alış, 1870 seviyesinin ise satış için uygun olabileceği söylendi.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD'deki ekonomik problemler nedeniyle FED geçtiğimiz yıl üst üste faiz artırımı kararı almıştı. Bu yıl 31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen toplantıda ise faiz 4,75 seviyesine yükseltilmişti. Yılın ikinci FED faiz toplantısı 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Piyasaların yönü için gözler, toplantıda alınacak FED faiz kararında olacak.

Merkez Bankası faiz toplantısında ise politika faizinin 50 baz puan düşürülmesi ve 8.5 seviyesine çekilmesi sonucuna varıldı. Sıradaki toplantı  23 Mart 2023 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantıda alınacak olan faiz kararının, aynı gün 14.00 sıralarında açıklanması bekleniyor.

2023 FED FAİZ TOPLANTISI TAKVİMİ

31 Ocak - 1 Şubat
21-22 Mart
2-3 Mayıs
13-14 Haziran
25-26 Temmuz
19-20 Eylül
31 Ekim - 1 Kasım
12-13 Aralık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.