2024 yılında SGK borçları yapılandırması yapılacak mı? SGK işveren prim ve icra borçları nasıl taksitlendirilir?

2024 yılında SGK borçları yapılandırması yapılacak mı? SGK işveren prim ve icra borçları nasıl taksitlendirilir?
Milyonlarca kişi tarafından takip edilen Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni senedeki yapılandırma kararı merakla bekleniyor. Peki, 2024 yılında SGK borçları yapılandırması yapılacak mı? SGK işveren prim ve icra borçları nasıl taksitlendirilir? Detaylar...

Geçtiğimiz yıl en kapsamlı şekilde yapılan yapılandırma ile binlerce işveren, prim ve icra borçlarını taksitlendirme imkanı bulmuştu. Ancak durumdan haberi olmayanlar, borcunu ödeme noktasında sorun yaşayanlar ve taksitlendirmeyi bekleyenler sürekli araştırma gerçekleştirerek "2024 yılında SGK borçları için yapılandırma çıkacak mı?" sorusunu sorup yanıt arıyor. Diğer bir yandan SGK işveren ve icra borçlarının nasıl taksitlendirilebileceği de merak konusu haline geldi. Peki, 2024 yılında SGK borçları yapılandırması yapılacak mı? SGK işveren prim ve icra borçları nasıl taksitlendirilir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

2024 yılında SGK borçları yapılandırması yapılacak mı?

Son yapılandırma ile birlikte milyonlarca liralık bir uygulamaya gidilmişti. Ayrıca cumhuriyet tarihinin en büyük depreminde etkilenen 11 ilde yaşayan vatandaşlar için de kolaylık sağlanabilecek bir yapılandırma getirilmişti. Şu ana kadar hemen hemen 4 ay geçmesine rağmen somut adım atılmadı. Ancak SGK Uzmanı Özgür Erdursun yılın ikinci yarısında bir yapılandırma ihtiyacı doğabileceğini ve bu nedenle de borçların taksitlendirilebileceğini dile getirdi.

SGK işveren prim ve icra borçları nasıl yapılandırılır?

Eğer bir iş yeri sahibiyseniz veya daha önceden ödenmeyen borçlarınız nedeniyle dosyanız icra birimine transfer edildiyse kendinize ait şifre ile internette taksitlendirme gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra sanal ortamdan yapabildiğiniz gibi 50 bin liranın altındaki tutarlar için de SGK da taksitlendirme gerçekleştirmektedir.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.