31 Mayıs Cuma altın fiyatları! Çeyrek altın kaç lira?

31 Mayıs Cuma altın fiyatları! Çeyrek altın kaç lira?
Yatırımcıların ve vatandaşların mayıs ayının son gününde en çok sorduğu 'altın kaç lira?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını ve gram altın fiyatları...

Mayıs ayını geride bırakmaya hazırlandığımız 31 Mayıs Cuma gününde piyasalardaki son durum merak edilerek araştırılıyor. Ekonomi ile ilgilenenlerin yanısıra vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği altın fiyatları hakkındaki son dakika fiyat bilgisi belli oldu. Çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını ve gram altın fiyatları haberimizde yer alıyor.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 245,7 lira seviyesinde dengelendi. 

Dün altının ons fiyatının alıcılı seyretmesine karşın dolar kurunda yaşanan gerilemeyle değer kaybeden gram altın, günü yüzde 1,7 düşüşle 243,3 liradan tamamladı. 

Altının gram fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde, 245,7 lira seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 400 lira, Cumhuriyet 1.635 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında değer kazanan altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,5 yükselişle 1.294,8 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Analistler, jeopolitik riskler ve ticaret savaşı endişeleriyle küresel piyasalarda risk iştahının azaldığını, buna bağlı olarak altına olan talebin arttığını belirterek, dolar/TL'de yaşanan değer kaybının ise yurt içinde altının gram fiyatında düşüşe sebep olduğunu kaydetti. 

Bugün yurt dışında Almanya'da enflasyon ve ABD'de kişisel gelirler başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının gram fiyatında 250 liranın direnç, 242 liranın destek olarak öne çıktığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.