90 bin taşerona kadroda son durum ne? 

90 bin taşerona kadroda son durum ne? 
Taşeron işçilere yönelik yapılan kadro düzenlemesi ile ilgili son gelişmeler ne? Vedat Bilgin, taşerona kadroda öncelik verilecek işçileri açıkladı.

Fatma Müge Yücetürk - Tüm gözlerin çevrildiği 90 bin taşerona kadro düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den yeni açıklama geldi. Taşerona kadro son dakika gelişmeleri, özellikle geçici işçilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Gündemdeki bu konuya dair önemli açıklamalarda bulunan Bilgin, 2023 taşerona kadro hakkında merak edilenlere değindi. Bakan, geçici işçilere kadro verilmesi ile ilgili düzenlemenin seçimden sonraya kalıp kalmayacağını da açıkladı.

Taşeron işçilere yönelik yapılacak kadro düzenlemesi ile ilgili gelişmeler, merakla takip ediliyor. Bakan Bilgin’in taşeron işçilerin kadro şartlarını ve düzenlemenin kapsamını açıkladı. Peki 2023 taşerona kadro ile ilgili son düzenlemeler neler?

Vedat Bilgin, 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesine dair yapılan çalışmaların planlandığı gibi ilerlediğin ifade etti. Öncelikli çözülecek konular arasında taşeron işçilere kadro verilmesinin ilk sıralarda yer aldığını da ekleyen Bilgin, 90 bin taşerona kadronun şartlarını ve kapsamını da açıkladı.

Taşerona kadro seçimden sonraya mı kalacak?

Katıldığı bir canlı yayında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını ancak düzenlemenin seçimden sonraya kalacağını düşündüğünü söyledi. İlk çözecekleri dosyalardan birinin taşerona kadro düzenlemesi olduğunu da ifade eden Bakan Bilgin, dosyaların birçoğunu çözdüklerini ancak önlerinde çözülecek çok sayıda dosya olduğunu da sözlerine ekledi.

Kadro önceliği kamu ve KİT’lerde

Bilgin, taşerona kadro hakkında yaptığı açıklamada, geçici işçilere kadro ile ilgili önceliği kamu ve KİT’lerdeki taşeronlara vereceklerini de belirtti. Vedat Bilgin, önümüzdeki hafta mecliste yeniden çalışmalara başlayacaklarını da açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.