Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuranlara 4.404 TL nakit ödeme yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuranlara 4.404 TL nakit ödeme yapacak!
Vatandaşlara sağlanan sosyal yardım ödemelerinde, ihtiyaç sahiplerinde devlet 4.404 TL ödeme yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılacak olan bu ödemelerden kimler, nasıl yararlanabilir? Başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli alanlarda ve çeşitli başlıklar altında sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda birçok alanda vatandaşlara önemli destek ödemeleri sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödemeler ile ihtiyaç sahipleri, nakit desteklerden yararlanabiliyor. Söz konusu sosyal yardımların gerekliliklerini karşılayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde bu olanak sağlanıyor.

Vatandaşlara, başvuruda bulunmaları halinde yapılan destek ödemeleri arasında, işe başlama yardımı da yer alıyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile şartları karşılayanlara devlet 4.404 TL ödeme yapacak. Peki bu ödemelerden kimler, nasıl yararlanabilecek? Kimler işe başlama yardımı alabilir, başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

BAKANLIK HEM İŞ BULUYOR HEM DE ÖDEME YAPIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal yardımlar arasında İşe Başlama Yardımı da yer alıyor. Birçok vatandaşın yararlandığı bu ödemeler, bakanlık tarafından vatandaşlara ulaştırılıyor. Ayrıca bakanlık bu noktada iş sahibi olmayan vatandaşlara İŞKUR üzerinden iş bularak da yardımcı oluyor. Böylece işsiz vatandaşlar hem iş sahibi olurken hem de sosyal yardım kapsamında nakit ödemeden yararlanabiliyor. Bu yardımlar neticesinde ilgili vatandaşların ihtiyaç sahipliği de giderilmiş oluyor.

KİMLER, NASIL İŞE BAŞLAMA YARDIMI ALABİLİR?

İşe Başlama Yardımı ödemelerinden her vatandaş yararlanma hakkına sahip değil. Bu ödemelerden yararlanmak isteyenlerin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çalışabilir olması ve şartları karşılaması gerekiyor. İlgili vatandaşlar bu kapsamda İŞKUR’a yönlendiriliyor ve kişisel durumlarına göre bir iş bulunmaya çalışılıyor. Kişinin bu yönlendirme sonucunda İŞKUR üzerinden iş bulması ve çalışmaya başlaması ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kişilere İşe Başlama Yardımı desteği sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan İşe Başlama Yardımı ödemeleri, 1 Temmuz tarihine kadar 3.336 TL olarak yapılıyordu. Ancak asgari ücrete gelen yüzde 34’lük zamla birlikte bu ödeme tutarı da 4.404 TL’ye yükseltilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.