Akaryakıt vurgununda finale doğru

Akaryakıt vurgununda finale doğru
Müthiş akaryakıt vurgununun yani sahte global belgelerle yapılan kaçakçılık iddialarında finale doğru geliyoruz. Sizlere seri yazımızda daha doğrusu seri vurgunda neyin, nasıl ve kimler tarafından yapıldığını en ince detaylarına kadar anlattım, gelişmeler çerçevesinde anlatmaya devam edeceğim.

Cumhuriyet tarihinin en büyük kaçakçılık olayında, bu yazımızda daha çok belgeleri konuşturacağım. Sevgili okurlarım biliyorsunuz, 23 Ekim 2017 tarihi itibariyle 'İşte Global Teminat Vurgunu' başlığı altında soruşturmanın ana hedeflerinden olan EGEOİL firmasının Samsun Gümrük Müdürlüğü ile Aliağa Gümrük Müdürlüğünde Global Teminat Sistemi üzerinden tüm yasaları, yönetmelikleri çooook saygıdeğer görevlilerin uyku modunda olduğu, tammmmm 325 milyonu (yanlış yazmadım tam altı sıfırı var) nasıl cebe indirdiklerini ya da yüce devletimi nasıl soyduklarını ve ne yazıktır ki soyduran yöneticilerin denetimi altındaki müfettişleri hazırladıkları raporlardan aktardım. Peki, tüm bu raporların sonuç bölümünde soyduran bazı yöneticilerin denetimi altındaki müfettişler ne kanaate varmış. Yani sonuç olarak ne demiş. Müfettişlerin raporları doğrultusunda Yüce Türk Adaleti neler yapmış? Hadi ben sabırsızlanıyorum. Buyurun başlayalım...



ADALET DEVREDE!
Önce Samsun sonra da İzmir'in önemli ilçesi Aliağa'dan başlayalım.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2015/30083 soruşturma numarası 2016/8764 esas numarası ve 2016/7576 iddianame numaralı 18.10.2016 günlü iddianamesinde O.Ç B.İ Z.Y T.K. M.K. S.A ve E.G adlı kişiler için T.C.K 37/1 maddesi delaleti ile aynı kanunun 2007/1, 43/1, 53/1” maddeleri ile Kaçakçılık Kanunun 3/2, 3/10 ve 3/22 maddelerinin uygulanması talep edilmiş, talep doğrultusunda, Samsun 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2016/622 değerlendirme numaralı, 25.10.2016 tarihli kararı ile kovuşturmaya başlanmış, yani yasal anlamda 'Bismillah' denilmiş. Aliağa derseniz, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı da 2015/6449 soruşturma numaralı 2016/900 esas numaralı, 2016/893 numaralı 17.05.2016 iddianamesinde E.G hakkında 5237 sayılı kanunun 204/1 43! 53 – 54 üncü maddeleri ile aynı zamanda Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun 3/2 maddeleri uyarınca müfettişler tarafından istenilen takibata aynen katılmış ve Aliağa 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2016/542 esas numaralı iddianameyi talep doğrultusunda hazırlayıp kabul etmiştir. (Sevgili okurlar illerdeki kaçakçılık olaylarına o ilin yada ilçenin başsavcılığının 1. Asliye Ceza Mahkemeleri bakar. Bilginize.) İddianamenin kabulünden sonra ise duruşmalara başlanmış ve soruşturmanın hedefindeki şirketi EGEOİL'in EPDK lisans işlemlerini gerçekleştiren O.Ç, şirketin sahibi M.K, şirketin hisselerini devralan E.K ve şirketin gerçek sahibi olduğu iddia edilen T.K  hakkında T.C.K’nın ilgili maddeleri ve 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu kapsamında kişilerin hem Aliağa'da hem de Samsun'da yargılanmalarına başlanmış. Mahkemeler halen devam ediyor..

PEKİ, KAÇAĞA BULAŞAN GÖREVLİLER?
Peki, bütün bu kirli iddialara bulaştığı iddia edilen gümrük müşavirleri, görevlileri için ne istenmiş ve sonrasında ne yapılmış? Bakalım...
Gümrük Müşaviri B.İ, Gümrük Müşavir Yardımcısı Z.Y'nin haklarında kaçakçılık suçunun müşterek failleri olarak takibatta bulunulması istenirken; o dönemdeki Körfez Petro Kimya Gümrük Müdür vekili G.N. için 5607 sayılı Kaçakçıkla Mücadele Kanunu’nun 4/6 maddesi uyarınca takibatta bulunulması, gümrük memuru Y.T. hakkında da T.C.K’nın 204'üncü maddesinin 1. fıkrasında tanımlanan 'Resmi Belgede Sahtecilik' suçu uyarınca takibatta bulunulması; o dönemde Samsun Gümrük Müdürlüğü’nde görevli gümrük müdür yardımcısı Ş.Y, müdür yardımcısı vekili (muayene memuru) M.Ö. haklarında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu 4/6 maddesi uyarınca takibatta bulunulması. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Ve İstihbarat Müdürü H.Z, bölge amiri H.T, kısım amiri vekili N.A hakkında 4/6 maddesi uyarınca takibatta bulunulması istenmiş. Müfettişler ayrıca o dönemde Aliağa'da görev yapan, Gümrük Müdürü T.A, muayene memurları K.A, E.E, VHKİ memuru U.A haklarında da 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanunun 4/6 maddesi uyarınca takibatta bulunulması talep edilmiştir. Yine Aliağa Gümrük Muhafaza yönünden ise kısım amirleri Ö.U. , Ö.E, muhafaza memuru A.Y hakkında 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanunun 4/6 maddesi uyarınca takibatta bulunulması istenmiştir.
Yani değerli okurlarım, vurgunda artık sona doğru gelinmiştir. Kaçakçılık yaptığı iddia edilen, kaçakçıya haysiyetini sattığı iddia edilen görevliler hakkında artık söz yargınındır. Uyuyan amir, müdür (ANGARA Kısmını Söylüyorum) bir şey yapılır mı? Yargıyı bilmem ama yukarıda Allah var. O gerekeni yapar. Bundan hiç şüphemiz yok!
Not: Değerli okurlarım, konu hakkındaki diğer belgeler ve final yazısında buluşmak üzere.. Şimdilik sağlıcakla kalın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.