Akaryakıtta zam bombardımanı! Depolarınızı şimdiden doldurun… Güncel benzin, mazot ve LPG fiyatları 11 Temmuz 2023

Akaryakıtta zam bombardımanı! Depolarınızı şimdiden doldurun… Güncel benzin, mazot ve LPG fiyatları 11 Temmuz 2023
Zam yağmurundan en çok etkilenen tüketim kalemleri arasında akaryakıt geliyor. Fiyatlara bu geceden itibaren bir kez daha güncelleme yapılacak. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve zam oranı…

Ali Birerdinç - Fiyatlarına düzenli olarak artış yapılan akaryakıtta KDV ve ÖTV zamları sonrasında bir güncelleme daha gelmişti. Ancak yapılan bu düzenlemelerden sonra da akaryakıt zamları durmadı. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarında zam geçişi yapılacak. Peki mazot fiyatlarına ne kadar zam gelecek? Akaryakıt zammı ne zamandan itibaren geçerli olacak? Benzin ve LPG fiyatları zamdan etkilenecek mi? İşte 11 Temmuz 2023 Salı gününün güncel akaryakıt fiyatları ve benzin, mazot zamlarına dair son bilgiler…

Akaryakıt fiyatlarında uluslararası piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Sektöre yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, 12 Temmuz 2023 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine bir kez daha zam yapılacak. Motorin bu geceden itibaren 1 lira 7 kuruş zamlı olarak satılmaya başlanacak. Yapılan bu zamların ardından İstanbul’da 25,20 TL’den satılan motorinin litre fiyatının 26,27 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak akaryakıt zammının benzin ve LPG fiyatlarını ise etkilemeyeceği öğrenildi. İstanbul’da benzinin litresi 26,65 TL’den satılıyor.

KDV zammı da gelmişti

Bilindiği gibi 10 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmaya başlayan KDV artışıyla yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkan akaryakıt KDV’si yeni bir artışa neden olmuştu. Benzinde 40 kuruş, motorinde 38 kuruş, ve LPG’de ise 15 kuruşluk bir KDV zammı yaşanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.