Albayrak: Elazığ ve Malatya'daki esnafa faizsiz kredi verilecek

Albayrak: Elazığ ve Malatya'daki esnafa faizsiz kredi verilecek
Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Berat Albayrak, Halk Bankası tarafından Elazığ ve Malatya'daki esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz finansman imkanı sağlanacağını söyledi.

Elazığ ve Malatya'daki esnafa 5 yıl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sunulacağını aktaran Bakan Albayrak, şunları söyledi:

"Özellikle esnafımız noktasında Halk Bankası, Elazığ ve Malatya'daki tüm esnafımıza 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz bir finansman imkanı sağlayacak. Bunun yanında yine Halk Bankası, bu 2 ildeki tüm esnafımızın tüm kredilerini faizsiz 1 yıl ödemeyi erteleyecek. Bunun ötesinde bu çerçevede Ziraat Bankası, bu 2 ilimizdeki çiftçilerimizin mevcut kredilerini 1 yıl süreyle faizsiz erteleyecek. Ekonomiyi etkileyen diğer paydaş kuruluşların da sadece kamu değil özel bankalar noktasında yaşayacakları sıkıntıları yerinden tespit ederek, onlarla ilgili yaraya merhem olma noktasında ilişkili tüm sektörlerimiz, Bankalar Birliği nezdinde 2 ilimizdeki kurumların kredilerini 1 yıl sonra erteleyecek. Bu çerçevede genel resme baktığımızda Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Bankalar Birliği bu söylediğimiz adımları detaylarını kamuoyuyla paylaşacak. Elazığ'ın ekonomisi için bu adımları atacağız. Diğer not aldığımız hususlarla ilgili süreci yürüteceğiz. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nin ciddi bir altyapıya ihtiyacı var. Bu hem istihdam hem de ekonomik açından önemli. Burada yoğun bir çalışma süreci var. Bu konuyla ilgili adımları en kısa sürede atacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.