Ali Fatinoğlu: Daha da büyüyeceğiz

Ali Fatinoğlu: Daha da büyüyeceğiz
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sanica markasıyla Çin pazarında yüzde 20'lik pazar payı başarısı yakalayan Fatinoğlu Holding'i attığı bir twitle tebrik etmişti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Sanica Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu, mesajın kendilerini onore ettiğini belirterek, Avustralya'dan Latin Amerika'ya İngiltere'den Macaristan'a kadar dünyanın 72 ülkesine ihracat yaptıklarını ve Sanica olarak bu rakamın daha da üstüne çıkacaklarını söyledi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek kendi twitter hesabından, Sanica markası ile ilgili; "SANİCA markası ile global bir oyuncu haline gelen ve Çin’de pazar lideri olan Fatinoğlu Holding sahibini, yöneticilerini, çalışanlarını tebrik ederim. İnşallah bu başarı Asya pazarını ihmal eden firmalarımıza ilham kaynağı olur" iletisini paylaşmıştı.

Şimşek'e teşekkür
Sanica markasıyla dünyanın 72 ülkesine ihracat yapan Fatinoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu, gazetemize açıklamalarda bulundu. Fantinoğlu, "Sayın Şimşek’in ihracat pazarlarını takip ederek sosyal medya üzerinden Sanica’yı tebrik etmesi bizleri aşırı motive etti. Kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.

Daha da büyümek istiyoruz
Gazetemize demeç veren Sanica Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu, Çin'deki pazar paylarının yüzde 20'yi bulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Sanica markasıyla Çin pazarına hem panel radyatör, hem küvet hem de duşakabin gibi ürünlerle girdik. Hem marka olarak hem de ürün olarak çok tutulduk. Çin pazarındaki payımız yüzde 20 ancak biz daha da büyüyerek bunu daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Daha büyük pay almayı istiyoruz."

İngiltere'de şirket kuruldu
Sanica Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu, Avrupa'nın dünyaya açılan kapısının İngiltere olduğunu belirterek burada şirket kurduklarını belirtti. Fatinoğlu, "İngiltere bir anlamda ihracatın ve ticaretin merkesi, Avrupa'nın dünyaya açılan kapısı... Biz de Avrupa pazarındaki varlığımızı daha da güçlü hale getirmek için çok büyük bir yer tutarak büyük çaplı bir üretim ve ihracata adım attık. Dünyanın 72 ülkesine ihracat yapıyoruz ancak İngiltere özellikle Avrupa pazarı açısından stratejik bir nokta. O nedenle daha nasıl büyüyebiliz diye düşündük ve burada kendi lojistik ve sevkiyat şirketimizi kurduk. Bu da bize zamandan tasarruf sağlayarak daha fazla satış yapma olanağı sağladı. İngiltere'deki şirketimizde çalışan personelin ki buna yöneticiler de dahil tamamı Türk. Bu bizim şirketimizin temel prensibi" ifadelerini kullandı.

Kanada'dan ABD'ye
Ali Fatinoğlu, Asya pazarının yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri pazarına da girmek adına Kanada'da bir üs kurduklarını söyledi. Fatinoğlu, ABD'de daha çok ürün tanıtımına yöneldiklerini kaydetti. Fatinoğlu, Avustralya'dan Latin Amerika'ya, İngiltere'den Macaristan'a kadar dünyanın 72 ülkesine ihracat yaptıklarını ve Sanica olarak bu rakamın daha da üstüne çıkacaklarını belirtti. Sanica Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu; şirket olarak toplamda yüzde 60'lık bir büyüme rakamını yakaladıklarını, ilerleyen süreçte bu rakamı daha da aşacaklarını sözlerine ekledi. BARBAROS ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.