Amerika'nın nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası 9 Mayıs Çarşamba dolar alış ve satış fiyatları

Amerika'nın nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası 9 Mayıs Çarşamba dolar alış ve satış fiyatları
ABD Başkanı Trump'ın iran ile olan anlaşmadan vazgeçmesiyle doların nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. Nükleer anlaşmadan geri çekilen Amerika sonrasında 4.37'yi gören dolar zirveyi yeniledi. Euro da 5.15 lira seyrinde gidiyor. Peki dolar ve euro şu an kaç lira? İşte 9 Mayıs dolar alış ve satış fiyatları...

Donald Trump dün iran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildiklerini dünyaya duyurmuştu. Ekonomistler ve yatırımcılar da bu açıklama sonrasında dolar kaç lira oldu sorusunu soruyor. İşte yeni zirvelerin yaşandığı dolarda son durum.

Gece saatlerinde 4,3519'a kadar yükselerek rekor kıran dolar/TL bu sabah da rekorunu tazeledi. Bankalararası piyasada dolar 4,3780 ile tüm zamanların en yükseğini gördü. Euro/TL de 5,17 civarında seyrediyor.

Petrolde 3.5 yılın zirvesi
Petrol fiyatları ABD'nin İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararının ardından yüzde 2'den fazla yükselirken, Brent petrolü 76,75 dolarla üç buçuk yılın zirvesini gördü. ABD'nin İran'a yaptırımları tekrar başlatacak olması büyük ihtimalle İran'ın petrol ihracatını ve küresel arzı sınırlayacak. ABD Hazine tahvil getirileri ham petrol fiyatlarının yüzde 2'den fazla artmasına paralel olarak iki haftanın zirvesine yükseldi. Hazine tahvil getirilerindeki artış doların çekiciliğini artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.