'Asgari ücrete zam' iddialarına Bakan Bilgin'den yanıt!

'Asgari ücrete zam' iddialarına Bakan Bilgin'den yanıt!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'asgari ücrete zam' iddialarına yanıt verdi. Peki asgari ücrete zam gelecek mi?

Asgari ücret geçtiğimiz yılın aralık ayında 8 bin 506 TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz gün emekli maaşının yükselmesinin ardından gözler asgari ücrete çevrilmişti. Bakan Bilgin, 'asgari ücrete zam' haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi?

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücrete ara zam konusu gündemdeki yerini aldı. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağına ilişkin çıkan habere açıklama yapan Bakan Bilgin, "Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYESİNE ZAM!

En düşük emekli maaşı 2023 başı itibarıyla 5 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Yapılan çalışmaların ardından en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseldiği açıklandı. Zamlı emekli maaşının ne zaman yatacağına ilişkin açıklama yapan Bakan Bilgin, "2022 yılı Temmuz itibariyle 3.500 TL'ye, 2023 yılı Ocak itibariyle de 5.500 TL'ye yükseltilmiştir. 5.500 TL olan emekli alt sınır aylığı tutarı 2023/Nisan ödeme dönemi itibariyle de yüzde 36,36 artışla 7.500 TL'ye yükseltilecektir. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022'ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacaktır. 2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır. Emeklilerimize hayırlı olsun." dedi.

Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa bin 100 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri yüzde 82'lik artış ile 2 bin TL oldu. Emekliler bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde toplam 4 bin TL emekli ikramiyesi almış olacak. 

Ramazan Bayramı ikramiyesinin bayramdan önce nisan ayında, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise yine bayramdan önce haziran ayında ödenmesi bekleniyor.

GAZİ AYLIKLARI YÜKSELTİLDİ

Bakan Bilgin gazi maaşının asgari ücret seviyesine yükseleceğini açıkladı. İşte Bakan Bilgin'in açıklaması: "Meclise sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş Gazilerimizin yanındadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.