AtlasGlobal çalışanları haklarını alabilmek için savaşıyor

AtlasGlobal çalışanları haklarını alabilmek için savaşıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kardeşi Ali Murat Ersoy'un sahibi olduğu AtlasGlobal'in iflas etmesi sonrası binlerce kişi işsiz kalmıştı. Tazminatlarını almak için harekete geçen çalışanlar birçok alanda seslerini duyurmak için çalışmalar yürütüyordu. İlk eylemini dün gerçekleştiren grup; 'Alacaklarımızın peşini asla bırakmayacağız' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu AtlasGlobal’ın iflasından sonra haklarını alamayan işçiler dün ilk eylemlerini gerçekleştirdi. İstanbul Bakırköy’deki Atlas Global’ın eski merkez binası önünde bir araya gelen Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAD) üyeleri, “Ali Murat Ersoy’a haber verin! Alacaklarımızın peşini hiçbir zaman bırakmayacağız”, “Ali Murat Ersoy, sözünü tutup paramızı ver” pankartları açtı.

Platform adına konuşan Seçkin Koçak, 2 bin civarında çalışanın mağdur olduğuna dikkat çekti. İşverenin, iflasını açıklamadan önce sürekli toplantılar yaparak çalışanlara gerçekleri farklı yansıttığını söyleyen Koçak, ücretlerinin ödeneceği vaadiyle bedavaya çalıştırıldıklarını, ancak söz verilen 3,5 aylık birikmiş ücretlerini alamadıkları gibi kıdem tazminatları dâhil tüm özlük haklarından mahrum bırakıldıklarını ifade etti.


BİRLİĞİMİZ GÜCÜMÜZDÜR

Koçak, “Bugüne kadar iflas eden diğer havayolları şirketlerinde olduğu gibi sürecin unutularak rafa kaldırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Birliğimiz gücümüzdür diye çıktığımız bu yolda AZAP olarak hukuki kararlılık ve inanç ile mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. 2 bin civarı çalışma arkadaşımız ile bu sürecin yakın takipçisi olacağız. İflas davasına müdahil olacağımızı ve şüphelerimizi davaya taşıyacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

Dava avukatı Arif Duymaz ise “Biz hukuki olarak elimizden geleni yapacağız. Fakat çalışan arkadaşlarımızın da buradaki emeklerini unutmamalarını, bu sürece destek olmalarını, paralarını istediklerini herkese göstermelerini istiyorum” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.