BAĞ-KUR tescil affı geldi mi? Vergi affında son durum

BAĞ-KUR tescil affı geldi mi? Vergi affında son durum
BAĞ-KUR tescil affı gündemde yer alıyor. Bilindiği üzere vergi affı kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki BAĞ-KUR tescil affı geldi mi?

Emre Yüksel - Vergi affı ile birçok borçların yapılandırma süreci başladı. Bununla birlikte BAĞ-KUR tescil affı araştırmaları hız kazandı. Prim günleri silinen BAĞ-KUR'lular, prim ihyası için borç yapılandırmadan faydanabilecek mi? Bağ-Kur borcu sorgulamaları e-Devlet üzerinden yapılıyor. İşte detaylar...

BAĞ-KUR TESCİL AFFI ÇIKTI MI?

Bağ-Kur'lu vatandaşların prim borçları 2008, 2015, 2018, 2020 ve 2021 senelerinde çıkarılan kanun ile silindi. Silinen primlerin ait olduğu sigortalılık süreleri ise durduruldu. Söz konusu kanuna göre, durdurulan sigortalılık süreleri Bağ-Kur'lu kişiler herhangi bir tarihte cari asgari ücret üzerinden prim ödeyerek ihya edebilecek. Bu şekilde, durdurulan sigortalılık süreleri emekliliğe sayılacak.

İhta yapmak isteyen Bağ-Kur'lular, TBMM kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayınlanan vergi affı paketindeki detayları yakından takip ediyor. Vatandaşlara birçok imkan sunan vergi affı paketinde BAĞ-KUR'luların silinen borçlarına ilişkin hüküm yer almıyor. Yani borç ödemesi yapıp prim günlerini ihya etmeyi planlayan Bağ-Kur'lular vergi affı paketinden faydalanamaz. Öte yandan yapılandırmadan önce borcunu ödeyenler prim günlerini ihya edebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.