Bakan Mehmet Şimşek'in İlk İcraatı Ne Olacak? İşte Ekonomistlerin Tüm Değerlendirmeleri..

Bakan Mehmet Şimşek'in İlk İcraatı Ne Olacak? İşte Ekonomistlerin Tüm Değerlendirmeleri..
Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Hazine ve Maliye Bakanı görevini üstlenen Mehmet Şimşek’in ilk icraatları merak konusu oluyor.

Fatma Müge Yücetürk - Yeni kabinenin en dikkat çeken isimlerinden birisi Mehmet Şimşek oldu. Şimşek’in göreve gelmesinin ardından ekonomide atılacak yeni adımlar da araştırılmaya başlandı. Peki ünlü ekonomistler Mehmet Şimşek’in bakanlığı alması ve yapacakları ile ilgili neler düşünüyor?

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde üstleneceği Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Nureddin Nebati’den devraldıktan sonra net açıklamalarda bulunan Mehmet Şimşek büyük ses getirmişti. Özellikle “rasyonel zemin” çıkışı ile dikkat çeken Şimşek’in atacağı adımlar merak konusu olmuştu.

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra yaptığı ilk açıklamalara ilişkin ünlü ekonomistler de çeşitli yorumlarda bulundu.

İlk olarak Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek’in ilk açıklamaları hakkında bir paylaşımda bulundu. Demirtaş tweet’inde “Bu cümlelerin aynısını 10 yıl önceden beri sürekli söyledim. Söylediğim için saldırmayan Trol, yapılmayan algı kalmadı. Dönüldü, dolaşıldı, dediğim yere gelindi. Şimdi de ortada trol kalmadı. Neyse. Umarım rasyonel politikalar özgürce uygulanır. Ülkem için dileğim budur.” ifadelerine yer vermişti.

Özgür Demirtaş dışındaki diğer bilinen ekonomistler ise Mehmet Şimşek’in bakanlığa gelmesi ile ilgili yorumda bulunmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.