Bakan Varank'tan Prof. Ulusoy'a 'büyüme oranı' tepkisi: "Apaçık hazımsızlık!"

Bakan Varank'tan Prof. Ulusoy'a 'büyüme oranı' tepkisi: "Apaçık hazımsızlık!"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından dün TÜİK tarafından açıklanan yıllık yüzde 1,8 büyüme oranına yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Varank tepkilere karşılık, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Prof. Veysel Ulusoy'un dün TÜİK tarafından açıklanan yüzde 1,8 oranında büyümenin 'yanlış' olduğunu söyleyen bir paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi.

Prof. Veysel Ulusoy söz konusu paylaşımında, "Ekonomik büyüme oranı 2020 yılında yüzde 1,8 olarak açıklandı. Küresel ekonomide küçülmeler yaşanırken, ülkemizde istihdam ve yatırım inanılmaz şekilde azalırken, bu verilerin açıklanması; ya verilerin toplanmasında, ya metodolojide ya da sunumda yanlışlıklar yapıldığını gösteriyor. Sorun büyük" ifadelerini kullandı. Prof. Ulusoy'un söz konusu paylaşımı 509 beğeni alırken, Bakan Varank paylaşımı alıntılayarak, "Muhalif olma çabası; iktisatçıların yalnızca tarafsızlığını değil, temel veri okuma yeteneklerini de öldürüyor" diyerek tepki gösterdi.

"Öncelikle yanlış bilgileri düzeltelim" diyerek paylaşımına devam eden Varank; yatırımların azalmadığını, güçlü bir şekilde arttığını belirtti.

Varank, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

"4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi."

"Toplam işgücündeki hizmet sektörleri kaynaklı azalma doğru. Ancak, imalat sanayindeki çalışan başına katma değer diğer sektörlere göre çok daha yüksektir. İstihdamın imalat sanayinde artması, toplam verimliliği istihdam artışından daha fazla artırır."

"Türkiye'nin teknolojideki başarılarını, hele ki savunma sanayinde gerçekleştirdiği atılımı görmek için yabancı yayınları okumak yeterli olacaktır. Bu başarıyı dahi kabullenememek; bilgisizlik değil, apaçık hazımsızlıktır..."

"Son olarak; dış ticaret tüm dünyada geriledi, Dünya Ticaret Örgütü % 9.2'lik daralma öngörüyor. Ülkemizin bundan etkilenmemesi elbette mümkün değil."

"İşte tüm bunlara rağmen Türkiye 2020'yi büyüme ile kapatan nadir ülkelerden biri oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde, çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye de devam edecek!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.