Bakan Yanık'tan 1000'er liralık destek açıklaması

Bakan Yanık'tan 1000'er liralık destek açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Salgın Destek Programı' çerçevesinde e-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonrası 108 bin 262 haneye daha 1000'er liralık nakdi destekte bulunduklarını açıkladı.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, 'Salgın Destek Programı' kapsamında nakdi yardım başvurularını e-Devlet üzerinden almaya devam ettiklerini, dönemsel ihtiyaç sahibi vatandaşı yalnız bırakmayacaklarını belirtti. Covid-19'un olumsuz etkilerini en aza indirmek için ihtiyaç sahibi haneleri desteklemeyi sürdüreceklerini vurgulayan Yanık, "En son 108 bin 262 hanemize daha 1000'er liralık ödeme gerçekleştirdik. Böylece e-Devlet üzerinden aldığımız başvurular ile yürüttüğümüz Sosyal Destek Programı'nda şimdiye kadar 2,2 milyondan fazla hanemize toplamda 2,2 milyar lirayı aşkın nakdi yardımda bulunduk" dedi.

'7 MİLYON HANEYE SOSYAL YARDIM ULAŞTIRILDI'

Bakan Yanık ayrıca 'Salgın Sosyal Destek Programı'nın 3 fazı ve 'Biz Bize Yeteriz Türkiye' kampanyası ile yapılan yardımlarla 7 milyon farklı haneye sosyal yardım ulaştırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Salgının ülkemizde ilk görüldüğü tarihten itibaren dönemsel ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı Sosyal Koruma Kalkanı şemsiyesi altına aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yoğun bir çalışma programı oluşturduk. Böylece çeşitli desteklerle vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere ödemeler, başvuruları esnasında belirttikleri banka hesaplarına yatırıldı. Banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT aracılığıyla yardım ödemelerini ulaştırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.