Bayram ikramiyesi neden eksik yattı! Kim kaç lira ikramiye alacak

Bayram ikramiyesi neden eksik yattı! Kim kaç lira ikramiye alacak
Seçime kısa süre açıklanan memur ve emeklilere bayram ikramiyeleri bugünden itibaren yatırılmaya başlandı. Bazı vatandaşlar hesaplarında dile getirilen 1000 lira olmadığını görünce şoke oldu. Peki hangi emekli kaç lira alacak ve kimlerin ikramiyesi ne kadar? İşte detaylar...

Milyonlaca vatandaş bugün 00.00 itibariyle hesaplarına bakarak emekli ve memurlara yatırılacağı açıklanan 1000 liranın yatıp yatmadığını kontrol etti. Günün ilk anlarından itibaren başlayan yoğunlukta birçok vatandaş eksik yatan ikramiyeler için sosyal medyada şikayetlerini dile getiriyor ve çözüm arıyor. Peki emekli ve memurun ikramiyesi kaç lira?

EMEKLİNİN KENDİSİNE 1000 LİRA

Bakanın verdiği bilgiye göre bir bayramda alınacak ikramiye ödemesi emeklinin kendisine 1000 lira olacak. Ancak ölüm aylığı alan dul, yetim ve ana, babalara ise aylık hisseleri oranında; iş kazası meslek hastalığından dolayı gelir alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

YILLIK 2000 LİRA

İkramiye, emeklilere yıllık 2000 bin lira, aylık bazda ise 166,7 lira ilave artış anlamına geliyor. Bakan Sarıeroğlu, emekli aylıklarına göre bu artış oranını ise şöyle duyurdu:

"Emekli aylığı;
800 TL olan kişi için ilave % 20,8’lik artış,
1.000 TL olan kişi için ilave % 16,7’lik artış,
1.500 TL olan kişi için ilave % 11,1’lik artış,
2.000 TL olan kişi için ilave % 8,3’lük artış sağlanmış olmaktadır. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum