Bitcoin'den yeni rekor: 61 bin dolar

Bitcoin'den yeni rekor: 61 bin dolar
Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, 61 bin doların üzerine çıkarak rekorunu tazeledi.

Haftalık olarak yüzde 19.17 kazancın hesaplandığı dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, son 24 saat içerisinde 58 bin ila 61 bin dolar arasında seyretmesinin ve de 61 bin doları aşarak rekor kırmasının ardından şu sıralar 59 bin dolar civarında seyrediyor. Bitcoin'in toplam piyasa hacminin ise yaklaşık 12 milyar dolar düşerek 1 trilyon 129 milyar dolara gerilediği belirtildi.

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum ise son 24 saat içerisinde yüzde 0.96 düşerek 1.889 dolara civarına düştü. Haftalık olarak yüzde 9.46 kazancı olan Ethereum'un birim piyasa hacmi, 217.35 milyar dolara indi.

Bittrt Araştırma Müdürü Helin Çelik, Rusya Merkez Bankası da dahil pek çok kurum ve kuruluşun dijital para birimi için çalışmalara başladığı ya da başlaması beklendiğini belirterek,  "Avrupalı bir dijital varlık yatırım şirketi olan CoinShares , İsveç'teki Nasdaq First North Growth Market'te işlem gördüğü ilk günde yüzde 33 yükseldi. Borsanın web sitesine göre, hisseler güne 81.9 İsveç kronu (SEK) civarında başladı. Kapanışı ise 109.12 SEK ile gerçekleştirerek 7.3 milyar dolarlık piyasa değerine erişti."  dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.