Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu, artış devam edecek mi?

Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu, artış devam edecek mi?
Uluslararası piyasalardaki değişimden etkilenen brent petrol fiyatlarında son durum ne? İşte son akaryakıt fiyatları…

Fatma Müge Yücetürk - Sürekli dalgalanmalar yaşanan akaryakıt fiyatları, pek çok kişi tarafından merak konusu oluyor. Özellikle brent petrolün varil fiyatının ne kadar olduğu en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki piyasalarda son durum ne? Akaryakıt fiyatları artıyor mu? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar?

Brent petrol varil fiyatı 5 Mayıs 2023 Cuma günü itibarıyla 73 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bir günde 1 puana yakın bir artış yaşanan brent petrol varil fiyatı, dün son bir ayın en düşük seviyelerini görerek 71 dolara kadar düşmüştü.

Brent petrol varil fiyatında yaşanan bu düşüş, Türkiye’deki akaryakıt ücretlerini de etkiledi. Benzin ve motorin fiyatlarında indirime gidildi. Buna göre, 6 Mayıs Cumartesi gecesi benzin fiyatlarında 1 lira 6 kuruşluk bir indirim olması bekleniyor. Bilindiği gibi, 4 Mayıs gecesi motorin fiyatlarında da 49 kuruşluk bir indirim uygulanmıştı.

Son verilere göre, Türkiye’de güncel akaryakıt pompa fiyatları, İstanbul’da motorinde 17,97 lira olurken, benzin ise 20,37 liradan satılıyor. Ankara’da motorin 18,28 lira, benzin ise 20,76 liradan işlem görüyor. İzmir şehrinde ise motorinin fiyatı 18,37 TL olurken, benzin 20,72 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.