Bütün paramı TL’ye çevirdim

Bütün paramı TL’ye çevirdim
Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Fatinoğlu, ekonomik gelişmelere ilişkin konuştu. Fatinoğlu, “Ülkemiz saldırı altında. Bu bir bağımsızlık savaşı. Döviz borcum olmasına rağmen tüm birikimimi Türk Lirası’na çevirdim. Şirkette de TL’deyiz. Kimse dolar almamalı. Birlik olup, ihracat seferberliği başlatma zamanı” dedi.

Fatinoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Fatinoğlu, yaşanan dolar krizinde iş dünyasının içinde en hızlı ve net tavır sergileyen isimlerden. ‘Kara Cuma’ diye anılan 13 Ağustos günü, “Bu bir bağımsızlık savaşı” açıklamasında bulundu, “kimse dolara koşmasın” diye çağrı yaptı.

Bu bir savaş
Türkiye'nin ekonomik bir saldırı altında olduğunu belirten Fatinoğlu, “Türkiye’nin saldırı altında olduğunu, bir ekonomik savaş içerisine çekildiğimizi söyledim. Dövizin yükselmesi için TL ile döviz alınması gerekir. Bu kadar dolar alacak kadar Türk lirasını nereden buluyorlar. Piyasadaki Türk lirasının miktarı belli. Burada yabancıların planının Türkiye’yi panikletmek insanları dolar almaya sevk etmek olduğunu anlattım. Ve “birlik olursak bu saldırıyı atlatırız. Kesinlikle dolar almamalıyız” dedim. Çünkü bu bir bağımsızlık savaşı” dedi.

Siyaset yapma zamanı değil
Siyasetten bağımsız olarak herkesin dik bir duruş sergilemesi gerektiğini de belirten Fatinoğlu, “bugün siyaset yapma zamanı değil. Vatanımız saldırı altında. Döviz yükseliyorsa bunun nedeni Türk parasıyla döviz alınması. İlle de ne yapılması gerektiğini hükümetin bize söylemesine gerek yok. Söylüyorsa de buna destek vermemiz lazım. Yabancıların istediği herkesin paniğe kapılması. Malesef içimizde vatan hainleri var. Ama bazı vatanseverler de maalesef bilmeden onlara fayda sağlıyor. Felaket senaryoları yaratıp, sosyal medyada dolaştırıyorlar. Oysa gün birlik olma günü. Ekonomik savaşı ülkemizin kazanmasını sağlayalım, sonra yine siyaset yapılsın. Ama bugün o gün değil. Çünkü ülkemiz olmazsa biz de olmayız” diye konuştu.

Asla döviz almam dedim
Fatinoğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Asla döviz almayacağım dedim. Kendi bireysel birikmiş paramı da derhal TL’ye çevirdim. O zaman dolar 4.65 TL idi. Hala o para TL olarak duruyor. Şirkette de aynı kararı aldık. Dolar kredimiz olmasına rağmen, döviz kasadaki parayı TL’ye çevirdik. Ve kesinlikle döviz almadık. Şu anda şirket tamamen TL’de duruyor. Çünkü bu ülke bizim. Ben bu süreçte dolar satarak zarar ettim ama ben bu zarar beni öldürmez. Bir iki yılın karını bu krizde kaybetsem, servet olarak geriye düşerim ama bu ülke için bu kardan vazgeçmek gerekiyorsa, bunu tereddüt etmeden yapmalıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.