Cemal Enginyurt'tan kira zammı kotasına tepki

Cemal Enginyurt'tan kira zammı kotasına tepki
Demokrat Partili Cemal Enginyurt, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kira zammı kotasına tepki göstererek; 'Önce enflasyonu düşürün' dedi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kiralara yüzde 25 zam kotası konulması ile ilgili Gerçek Gündem'e özel açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu halkı ile buluşmak üzere kente gideceğini duyurdu. Kent esnafı, meydanda bir araya gelerek Kılıçdaroğlu'nu beklemeye başladı. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için alanda hazır bulundu.


KİRAYA ZAM KOTASI AÇIKLAMASI

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılamak üzere beklerken Gerçek Gündem'in sorularını yanıtladı. Kiralara yapılacak zamlara yüzde 25 kota konulması hakkında açıklama yapan Enginyurt, "Bu kota kiracılar için doğru olabilir ama milyonlarca ev sahibini düşündüğünüzde bu yüzde 25 neye göre koyuluyor? Madem kiralara yüzde 25 kota konuyor, o zaman mazotu da yüzde 25'ten fazla artırmayın. Mazottaki ÖTV ve KDV'yi de yüzde 25'ten fazla artırmayın. Noterlerdeki işlemlere, ehliyet ve pasaportlara da yüzde 25'ten fazla zam koymayın. Kendilerine gelince dolar bazında alıp ona göre zam yapanlar ev sahibine yüzde 25 kota koyduk diyor. Milyarlarca para harcayarak ev yapan insanlara 'yüzde 25'ten fazla zam yapamazsın' diyorsunuz. Hükümete çağrımız şu: Kiracı ile ev sahibini düşman hale getireceğinize önce enflasyonu düşürün. Ülkede enflasyon yok diyen bir cumhurbaşkanı var, bu da kiracı ile ev sahibini kavgalı hale getirdi. Dolayısıyla önce enflasyon düşürülmelidir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.