CNR Holding dünyaya açılıyor

CNR Holding dünyaya açılıyor
CNR Holding, fuar tecrübesini yurt dışına açmaya hazırlanıyor. CNR; önümüzdeki yıl Miami kentinde gerçekleştireceği ev tekstili ve mobilya fuarları ile Amerika kıtasını Türk firmalarına açarak yeni pazarlar oluşturacak. Ayrıca Afrika ve Balkan ülkelerinden alım heyetlerini Türkiye’ye getirecek

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in ev sahipliğinde WOW Hotel'de gerçekleştirilen toplantıda CNR Holding yöneticileri, Türkiye’nin en büyük ev tekstili fuarlarının önemli ticari ortaklarından olan İstanbullu firmalarla bir araya geldi. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ile Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde WOW İstanbul Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Dünya Piyasasında Son Trendler ve İhracat” temalı sektör buluşmasında, fuarların ihracata sağladığı katkı, Türk ev tekstili sektörünün dünü ve bugünü, fuarların ülke ve katılımcı firmaların ihracat oranlarına kattığı değerler ele alındı.

İhracat için fırsat
CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut, 18 şirketleriyle 160 ülkeden 2015 yılında 195 bin, 2016 yılında 202 bin ve 2017 yılında da 278 bin yabancı alıcıyı düzenledikleri fuarlara getirdiklerini belirterek, “Bu başarıyı önümüzdeki dönemde artırarak devam ettireceğiz” dedi. TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın da Türk ev tekstili sektörü ürünlerinin dünyada büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Geçen yıl 3 milyar dolar olan ihracat rakamını bu yıl 3.3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Aydın, “Önümüzdeki yıl 25’incisini düzenleyeceğimiz EVTEKS Fuarı ile büyük başarı yakaladık. Eylül ayında düzenlenecek olan Home&Tex Fuarı ile de bu başarıyı daha da yukarıya taşıyacağız. Dövizin yükselmesi, iç piyasanın belli bir oranda daralma ihtimali göz önüne alındığında ihracatın çok önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Home&Tex Fuarı da ihracat yapmamız için bir fırsat olacak” şeklinde konuştu. 

Yeni başarı hikayesi yazacağız
Toplantıda bir konuşma yapan CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut, her yıl düzenledikleri 50’den fazla fuarla sektörlere, Türk ekonomisine ve ihracatçılara hizmet ettiklerini söyledi. CNR Holding bünyesinde faaliyet gösteren 18 şirketle 160 ülkeden 2015 yılında 195 bin, 2016 yılında 202 bin ve 2017 yılında da 278 bin yabancı alıcıya düzenledikleri fuarlara getirdiklerini ifade eden Bulut, önümüzdeki dönemde de bu başarıyı artarak devam ettireceklerini belirtti. Ev tekstili sektörü ile birlikte düzenledikleri EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’nın önümüzdeki yıl 25’incisini gerçekleştireceklerini hatırlatan Bulut, “10 bin metrekare alanla başladığımız EVTEKS Fuarı, bugün 150 bin metrekare alanda ve 1000’den fazla katılımcı firma ile hayata geçiriyoruz. 10 binden fazla yabancı alıcının ziyaret ettiği fuar için uzunca bir bekleme listesi de oluştu. Şimdi EVTEKS’e kardeş Home&Tex Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı geldi. 26-29 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Home&Tex Fuarı EVTEKS’in başarısını yakalayacak. Home&Tex ile yeni başarı hikayeleri yazacağız” dedi.

Etiyopya’dan heyetleri getireceğiz
CNR Holding olarak yurt dışına açılmanın da gündemlerinde olduğunun altını çizen Bulut, Eylül ayından başlayarak Balkanlar ve Afrika’dan alım heyetlerini Türkiye’ye getirmek için bağlantılar yaptıklarını söyledi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın ise sektörün dünyada önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Toplantıda Türk ekonomisi hakkında bir sunum yapan Akademisyen Prof. Dr. Emre Alkin ise Türkiye’nin pozisyonunu ekonomik kararlardan önce politik kararların belirlediğini ifade etti. Toplantıya katılan eski bakanlardan Bülent Akarcalı da Türkiye’nin bugünkü noktaya gelmesinde tekstil sektörünün büyük katkısının olduğunu anlattı. Akarcalı, “Son dönemde yaşanan olaylar dikkate alındığında tekstilin Türkiye’nin yeniden lokomotif sektörü olduğu bir kez daha kamuoyuna anlatılmalı” şeklinde konuştu. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.