Doğalgaz kongresi yapılacak

Doğalgaz kongresi yapılacak
21-22 Mayıs 2019 tarihleri arasında Türkmenistan Avaza Turizm bölgesinde Türkmenistan 10. Uluslararası Doğalgaz Kongresi gerçekleştirilecek

Kongre, Türkmenistan’da Türkmen devlet kuruluşları ile uluslararası petrol ve doğal gaz endüstrisi arasındaki uluslararası ortaklıkları geliştirmek ve güçlendirmek amacı ile düzenlenecek. Bu çerçevede, Türkmenistan’ın doğalgaz pazarının, en son petrokimya projelerinin, proje fırsatlarının ayrıntılı inceleme raporları ve dünyanın önde gelen petrol ile doğalgaz şirketlerinin hedeflerine dair bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

Dev firmalar katıldı
Geçen sene düzenlenen Doğalgaz Kongresi'ne Türkmen devlet kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, uluslararası petrol ve gaz şirketlerinin temsilcileri ve ayrıca büyük uluslararası finans kurumları mensupları da katıldı. Bunların arasında Hyundai, Kawasaki, Shell, Petronas, Gazprom, Gaffney, Cline ve Ortakları, NAPECO, Vitol, CNPC, Dragon Oil, ENI, BP, Mobil, Gömülü Hill, Dünya Bankası, IFC, ADB, ILF, EBRD, Allen ve Overy gibi firmalar bulunuyordu.

Kongre 2 gün sürecek
21-22 mayısta gerçekleştirilecek kongrenin ilk günü, uzman tecrübelerin paylaşılması ve katılımcıları Türkmen gaz ve petrokimya sektörlerinde halen devam etmekte olan kilit projelerin durumu hakkında güncel raporları içeren sunumlar ve paneller düzenlenecek. Kongrede günün ikinci yarısında yapılacak tematik panel oturumlarda “Petrokimya Sektöründeki Eğilimler”, “PSA'lar Altında İşbirliği Geliştirme” ve “Türkmen - Afgan - Pakistan - Hindistan (TAPI)” boru hattı gibi temalara değinilecek. Oturumlar, Gaffney, Cline ve Associates uzmanları tarafından yönetilecek ve bu projeler hakkında önemli bilgiler paylaşılacak. Türkmenistan’ın petrol ve doğal gaz endüstrisinin kıdemli temsilcileri ve şu anda Türkmenistan’da faaliyet gösteren diğer şirketlerin liderleri münazaralara doğrudan katılım sağlayacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.