Dolar bugün de düşüşte! İşte son kur fiyatları

Dolar bugün de düşüşte! İşte son kur fiyatları
Piyasaların ve yatırımcıların merakla takip ettiği dolar 7 Aralık Cuma günü kaç liradan alınıp satılıyor? İşte güne başlanan seviyeler ve gelişmeler...

Dolar/TL paritesi 7 Aralık 2018 tarihinde 5,33'den işlem görürken, Dolar/Euro paritesi 1.13'den işlem görüyor. Dolar/TL paritesinde düşüş sabah saatlerinde başladı.

Ekonomi uzmanları, Türkiye genelinde dolar piyasasının düşüşüne dair bir etki yok açıklamasında bulunurken, ABD'deki son açıklanan veriler, uluslararası piyasalarda doların düşmesine sebep oldu. Uzmanlar, ABD’de dış ticaret açığı Ekim ayında yüzde 1,7 artışla 55,5 milyar dolar olurken ISM imalat dışı satın alma müdürleri endeksi Kasım ayında 60,7 seviyesine yükseldi. Ayrıca ABD’de fabrika siparişleri Ekim ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Çinli telekomünikasyon devi Huawei’nin CFO’sunun ABD’nin isteği üzerine Kanada’da tutuklandığı haberleri kırılgan olan yatırımcı algısına yeni bir belirsizlik sinyali eklerken ABD tarafında açıklanan veriler ile birlikte dolar küresel piyasalarda kısmen değer kaybetti. USDTRY kuru ise dün, en yüksek 5,4039 seviyelerini test ettikten sonra bu bölgede kalıcılık sağlayamayarak 5,3091 seviyelerine kadar geri çekildi, açıklamalarında bulundu.

Döviz kurları 7 Aralık 2018
7 Aralık 2018 serbest piyasada ABD doları, 5,33 Türk Lirasından satılırken, Euro, 6,06'dan işlem görüyor. İngiliz Sterlini, satış değeri 6,82 Türk Lirası. İsviçre Frangı, 7 Aralık'da 5,36'dan satılıyor. Kanada Doları, satış değeri 3,98 Türk Lirası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.