Dolar bugün kaç lira? 12 Temmuz dolar ve euro fiyatları

Dolar bugün kaç lira? 12 Temmuz dolar ve euro fiyatları
Seçim ertesinde düşen doların yine ateşi yükseldi. Dünü 4,90 seviyelerinde kapatan doların bugün nasıl bir etki göstereceği ve 12 Temmuz alış satış fiyatları merak ediliyordu. İşte detaylar...

En ufak yatırımı olandan şirket sahiplerine kadar milyonlarca kişi doların durumunu araştırıyor ve parasını ona göre korumaya almak istiyor. Bunun için de sürekli olarak 'Dolar kaç lira?' sorusunu sorarak yanıt arıyor. 12 Temmuz 2018 Perşembe euro ve dolar fiyatları haberimizde...

İstanbul serbest piyasada dolar 4,8390 liradan, avro 5,6620 liradan güne başladı.Kapalıçarşı'da 4,8370 liradan alınan dolar, 4,8390 liradan satılıyor. 5,6600 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 5,6620 lira olarak belirlendi.Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 4,7680 lira, avronun satış fiyatı ise 5,6020 lira olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bakanlarını açıklaması sonrasında yükselişi yüzde 3'ü aşan kur, salı günü sabah erken saatlerde 4.67 TL seviyesinde işlem gördü.

Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilere uçakta yaptığı açıklamalarda kabinenin açıklanmasının ardından doların yükselmesi ile ilgili şunları söyledi:
"Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Yeminden sonra devir teslim başladı. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. Yüksek faiz, istihdamda düşüşü de beraberinde getirebiliyor. Yatırımcılar, gerçek girişimcilerin, yatırımlarını geliştirmeleri, istihdamlarını artırmaları, elbette kendilerine imkan sunulmasıyla mümkündür. Bu işi sadece devlet bankalarının sırtına yükleyemeyiz."

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?
Küresel piyasalar "Dolar neden yükseldi?" sorusuna yanıt arıyor. Türk Lirası hem dolar hem de euro karşısında Asya işlemlerinde tarihin en düşük seviyesine satılırken piyasa katılımcıları Japon bireysel yatırımcıların pozisyonlarına dikkat çekiyor.Dolar/TL ve Euro/TL bu gece tarihin en yüksek seviyesine ulaşırken küresel piyasalarda "Dolar neden yükseldi?" sorusu tartışmaların odak noktasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.