Dolar, Euro ve Sterlin rekor kırdı! Piyasalarda son durum ne

Dolar, Euro ve Sterlin rekor kırdı! Piyasalarda son durum ne
Her geçen gün yeni bir rekor kıran Euro ve Dolar bugünü de boş geçmedi. Bu kez yanlarına Sterlin'i de aldılar. Üç para birimi tarihi zirveyi gördü. Peki Dolar, Euro ve Sterlin kaç lira? İşte detaylar...

Son günlerde en çok sorulan soruların başında gelen dövizin gidişatı herkesi etkiliyor. Dolar, euro ve sterlin için artık tüm zamanların rekorlarını kırdı söylemi bir kez daha gerçekleşti. Euro tarihinde ilk defa 5 TL'yi aşarken; dolar kuru 4.0757 TL'yi, sterlin/TL ise 5.7432 TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Dolar, euro ve sterlin TL karşısında tüm zamanların rekorunu kırdı. Yeni haftaya 4.04 seviyesinden başlayan dolar/TL, 4.0757 ile tarihi rekorunu kırdı. Dolar kuru saat 13.09 itibarıyla 4.0722 TL'de hareket etti.

Dışarıda küresel ticaret savaşı endişeleri, içeride ise makroekonomik, jeopolitik ve siyasi gelişmelerin baskıladığı TL küresel riskten kaçış eğilimlerinde benzer para birimlerinden daha çok satış baskısı altında kalabiliyor. Türkiye piyasalarına ilişkin makro endişeler yüksek büyümenin de tetiklediği yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın bir araya gelmesinden kaynaklanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.