Dolar ve euro bugün kaç lira ile başlangıç yaptı? Son dakika alış ve satış fiyatları

Dolar ve euro bugün kaç lira ile başlangıç yaptı? Son dakika alış ve satış fiyatları
Merkez Bankası'nın gerçekleştirdiği faiz hamlesiyle sert bir düşüş yaşayan dolar ve euro bugün güne nasıl başladı, kaç liradan alınıp satılıyor gibi soruların cevabı merak ediliyor. İşte detaylar...

Yatırımcılar, piyasalar ve vatandaşların merakla öğrenmek istediği dolar ve euro için hareketli bir gün daha başladı gibi görünüyor. Dün yaşanan sert düşüşün ardından bugüne nasıl bir yansıma gerçekleşeceği merak konusuydu. Piyasalardaki son durum haberimizde.

Merkez Bankası, son günlerde dolar/TL'deki hızlı değer kaybının ardından dün Para Politikası Kurulu'nu (PPK) olağanüstü toplayarak geç likidite penceresi borç verme faiz oranı 300 baz puan artışla yüzde 16.5'e yükseltti. Dün gün içerisinde yüzde 5 yükselişle 4.9282 TL'ye kadar yükselen dolar kuru, Merkez Bankası'nın adımıyla sert gerileyerek 4.55 TL'nin altını gördü. Türk Lirası bu hareketiyle, dolar karşısında yüzde 5'lik kayıptan yüzde 1'i aşan değer kazancına geçti.

Dolar/TL yeni günde en yüksek 4.5938 seviyesini, en düşük ise 4.5419 seviyesini görürken; saat 8.33 itibarıyla 4.5672 seviyesinde hareket ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.