Dolar ve euro kaç lira? 1 Ağustos Pazartesi dolar ve euro alış ve satış fiyatları

Dolar ve euro kaç lira? 1 Ağustos Pazartesi dolar ve euro alış ve satış fiyatları
Tarihi zirve gördüğü günleri yaşayan dövizde yeni fiyatlar merak konusu. Yeni haftanın başlamasıyla birlikte milyonlarca kişi araştırmalara başlayarak son durumu öğrenmek istiyor. Dolar ve euro kaç lira? 1 Ağustos Pazartesi dolar ve euro alış ve satış fiyatları haberimizde.

Dolar yeni haftaya yüksek seyrini koruyarak başladı. Bankalararası piyasada dolar/TL 17,95 seviyesinde işlem görüyor. Dolar geçen hafta perşembe günü 17,9750 ile 20 Aralık'tan beri en yüksek düzeyi görmüştü. Euro/TL 18,34 seviyesinde hareket ediyor.


DOLAR ENDEKSİ 3 HAFTANIN DÜŞÜĞÜNDE

Uluslararası piyasalarda dolar başlıca para birimlerine karşı üç haftanın dip seviyesinde işlem görüyor. Doları başlıca altı para birimi karşısında ölçen dolar endeksi 105,81'e indi ve cuma günü 5 Temmuz'dan bu yana ilk kez gördüğü 105.53 seviyesine yaklaştı. Geçen hafta açıklanan verilerin ABD ekonomisinde yavaşlamaya işaret etmesi Fed'in para politikası sıkılaştırmasının hız keseceği beklentisini pekiştirdi. Ülke ekonomisi iki çeyrek art arda daralarak resesyona girdi.


GÖZLER BU HAFTA ENFLASYONDA

İç piyasada bu hafta gözler çarşamba günü açıklanacak enflasyon rakamlaında olacak. Enflasyon haziran sonu itibariyle yıllık bazda yüzde 78,62 seviyesine yükselmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.