Dolar ve euro uçuşa geçti! Türk lirası değer kaybediyor

Dolar ve euro uçuşa geçti! Türk lirası değer kaybediyor
Haftanın son işlem gününde dolar, Türk Lirası karşısında uçuşa geçti. Dolar/TL dün sabah saatlerinde 6 lirayı aşarken, euro 7 lirayı gördü. Türk Lirası, dolar ve euro karşısında kan kaybetmeyi sürdürüyor

Dolar ve euro, Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırdı. Haftanın son işlem gününde piyasalar deyim yerindeyse şok yaşadı. Dolar ve euro tarihi zirveye yerleşti. 6,30’u seviyelerini gören dolar/TL, saat 13.11 itibariyle 5,93 civarında işlem görüdü. Euro/TL ise güne 7,4263 ile yeni zirveyi görmesinin ardından 6,80'in altında dengelendi. BIST100 endeksi yüzde 1,63 düşüşle 95 bin 603'ten seansa başladı.

Değer kaybı sürüyor
Ntv.com.tr'nin haberine göre, Türk Lirası'nda sert değer kaybı sürüyor. ABD ile görüşmelerin sonucuna ilişkin belirsizliğin etkisiyle 5,47 seviyesine doğru çıkan dolar/TL, Fitch Ratings'in açıklamaları sonrası kapanışa doğru 5,50'nin hemen altında dengelenmişti. Serbest piyasa kapanışı sonrası yükselişe geçen kur sabah saatlerinde hızla yükseldi. Piyasalarda bugün İngiltere'de büyüme, ABD'de TÜFE rakamı takip edilecek.

Destek ve dİrenç konumu
Uzmanlar, yükselişin devamında 5,8680 ve 6,0260 seviyesinin direnç olarak izlenebileceğini belirtiyor. Geri çekilmelerde ise 5,6050 ve 5,4230 destek oluşturabilir.

Altın durmuyor
Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 6,8 değer kazancıyla 231 liradan işlem gördü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 386 lira, Cumhuriyet altını da 1.575 liradan satıldı. Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,36 azalışla 1.208 dolardan alıcı buluyor. Uzmanlar, dolar kurundan aldığı destekle yükselen altının gram fiyatının, 225 lira üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda 250 lira seviyesine kadar çıkabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.