Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı? 22 Temmuz Pazartesi fiyatları

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı? 22 Temmuz Pazartesi fiyatları
Piyasaların İran, Çin ve Amerika üzerinden şekilleneceği haftanın ilk gününde dolar ve euronun açılış fiyatları belli oldu. Peki 22 Temmuz dolar ve euro fiyatları kaç lira? İşte yanıtı...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım konusunda yaptığı ilk açıklamaların olumlu algılanmasıyla TL değer kazanırken, çelişkili açıklamaların ardından hafif bir düzeltmenin gözlendiği kur cuma günü yatay bir seyir izlemişti. Dolar/TL bu sabah güne 5.67 seviyesinde başladı. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yaptırım konusunda yaptığı ilk açıklamaların olumlu algılanmasıyla düşüşe geçen dolar/TL’de yön belirleyici olarak Merkez Bankası’nın 25 Temmuz’da açıklayacağı faiz kararı bekleniyor.

Bankacılar ABD ile ilişkilerin seyrini yakından izlemeye devam edildiğini; bu hafta Avrupa, önümüzdeki hafta ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının da yakından izleneceğini belirtirken bu hafta piyasada yön belirleyenin ise TCMB’nin faiz kararı olacağını belirtiyorlar.

Küresel piyasalarda İran-İngiltere gerilimi takip edilirken ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve ABD’li şirketlerin açıkladıkları bilançolar da izleniyor.

Dolar/TL saat 09:22 itibariyle 5.6785/5.6831’den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.