Döviz için çıkış yolu: Türkiye 'uzun soluklu' yatırım yapma konusunda anlaştı

Döviz için çıkış yolu: Türkiye 'uzun soluklu' yatırım yapma konusunda anlaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne Kurban Bayramı sonrası ziyaret edeceği aktarıldı.

EMİNE KAŞIKCI- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan’la görüşmüştü.

Abu Dabi’deki görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve ekonomik işbirliği fırsatları ele alınmıştı.

Faiz artış kararı sonrası TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan banka yöneticileriyle bir araya gelmiş ve enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerin kollarını sıvadığını dile getirmişti.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, "Hadi bankalar, üzerinize düşeni siz de yapın" başlıklı yazısında Türkiye'ye 30-40 milyar dolarlık bir yatırımın altyapısının hazırlandığını hatırlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyaret edeceğini söyledi.

Fırat, Erdoğan'ın Kurban Bayramı sonrası yapacağı ziyaret sırasında anlaşmalar imzalanacağını ve ilk pakette yenilenebilir enerji, ulaşım ve deprem bölgesinin yeniden yapılandırma çalışmalarının finansmanı yer alacağını aktardı.

Bu yatırımların temel özelliğinin doğrudan yatırımlar olduğuna dikkat çeken Fırat, BAE ile Türkiye'nin kalıcı, uzun soluklu direk yatırım yapma konusunda anlaştığını ve BAE ile yapılacak anlaşmaların en büyük özelliklerinden birinin de çok uzun yıllardır tek kaynaktan yapılacak en kapsamlı ve büyük yatırım olma özelliği taşıması olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.