Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu 2023?

Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu 2023?
Emekli maaşının artacağı açıklamasının ardından dul ve yetim maaşlarının akıbeti de merak edildi. Peki dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?

Dul ve yetim maaşları, emekli maaşının yükseleceğinin müjdesinin verilmesinin ardından merak konusu oldu. Yıl başında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarıyla belli olan dul ve yetim maaşlarının, en düşük emekli maaşının yükseleceği haberinin ardından güncellenmesi bekleniyor. Peki dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?

EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYESİ ARTACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşını 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkaracaklarını açıkladı. Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki kez verilen bayram ikramiyesi ise bin 100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltildi. Bu gelişmelerin ardından gözler dul ve yetim maaşlarına çevrildi. 

DUL YETİM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Çalışmayan ve emekli aylığı olmayan dul eşin maaşı 4 bin 125 TL olmuştu. Emekli maaşına zam açıklamasının yapılmasının ardından gözler dul ve yetim aylığına çevrildi. Dul ve yetim maaşının yükseleceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bilindiği üzere dul maaşı 4 bin 125 TL'ye, yetim maaşı ise 2 bin 750 TL'ye yükseltilmişti. Yapılan hesaplamaya göre eğer zam gelirse, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye yükselmesiyle; çalışmayan ve emekli aylığı olmayan dul eşin aylığının 5 bin 625 TL, hak sahibi olmayan ve tek başına yetim aylığı alan kişinin maaşının ise 3 bin 750 TL'ye yükselebileceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.