Dul ve yetimlere bayram ikramiyesi ne kadar verilecek 2023?

Dul ve yetimlere bayram ikramiyesi ne kadar verilecek 2023?
Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala dul ve yetimlere verilen bayram ikramiyesi araştırmaları hız kazandı. Peki dul ve yetim ikramiyesi ne kadar?

Dul ve yetimlere bayram ikramiyesinin ne kadar olarak ödeneceği araştırılıyor. Bilindiği üzere emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bin 100 TL olarak ödenen emekli ikramiyeleri de 2 bin TL olmuştu. Bununla birlikte gözler, dul ve yetimlere verilen bayram ikramiyelerinin tutarlarına çevrildi. Peki dul ve yetimlere bayram ikramiyesi ne kadar verilecek 2023? İşte detaylar...

DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesi, hayatta olan kişilere sağlanıyor. Hayatını kaybeden sigortalılardan dolayı alık alan dul, yetim hak sahiplerinin bayram ikramiyesinin ödemesi, hak sahiplerinin hisseleri oranında gerçekleştiriliyor. Örnek vermek gerekirse, eşinin vefatı sebebiyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa maaş ödenmesi durumunda, ikramiye de o tutarda paylaştırılır.

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Bilindiği üzere dul eş 4 bin 125 TL maaş alıyor. Emekli maaş zammının ardından dul maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Yetim maaşı 2 bin 750 TL olmuştu. Eğer yetim maaşına zam yapılırsa, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkmasının ardından çalışmayan ve emekli aylığı olmayan dul eşin aylığının 5 bin 625 TL, hak sahibi olmayan ve tek başına yetim aylığı alan kişinin maaşının ise 3 bin 750 TL'ye yükselebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.