EBS sistemi karaborsada

EBS sistemi karaborsada
İş insanı Latif Şimşek, dünya genelinde yaşanan çip krizinin sektöre büyük bir darbe vurduğunu söyledi. Treylerlerde kullanılan EBS sisteminin tedariğinde büyük sıkıntı yaşandığını belirten Şimşek, “Ürün artık karaborsada 10 katı fiyatla satılıyor. Yetkili makamlar üreticinin kapasitesine göre ürün montajlanana kadar takip ve kontrol yapması gerekir” dedi

Adana merkezli LTF TREYLER İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Şimşek, Damga'ya konuştu. 30 bin metrekalerik fabrikalarında 170 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Şimşek, ADR’li tehlikeli madde taşımaya yarayan tanker, gıda tankeri, treyler üretimi yapmaktayız. Tüm ürünlerimizde otomasyon kaynağı kullanmakta ve devrilmeye karşı maksimum değerlerde üretim yapıyopruz. Tüm ürünlerimiz önce bilgisayar ortamında tüm yol ve hava şartlarında maksimum yükte daha sonra da trafiğe kapalı alanda uzman ekibimiz ve dronelar eşliğinde teste tabi tutulmaktadır” dedi.


Çip krizi bizi vurdu

“Ürettiğimiz ADR’li paslanmaz tankerler ile tehlikeli maddelerin çevre ve insan sağlığına zarar vermeden taşınması sağlanabilmektedir” diyen Şimşek, “Paslanmaz gıda tankerlerimiz ile likit gıdanın ISO 22000 standartlarına göre taşınması sağlanmaktadır. Yurt dışından ürünlerimize rağbet günden güne artmakta. Dünya genelinde yaşanılan çip krizi diye adlandırılan elektronik aksam tedariğinde yaşanılan sıkıntı sektörümüzede büyük bir darbe vurmuştur. Üretilen treylerlerde kullanılan EBS sisteminin tedariğinde ürün artık karaborsada 10 katı fiyatla satılmaktadır. Distrübütörler tarafından ithalatı yapılan fren sistemlerinin gümrük çıkışından sonra herhangi bir kontrolü olmadığı için ücreti karşılığında herkese satışı yapılabilmektedir. Halbuki yetkili makamların üreticiye destek amaçlı bu ürünlerin üreticinin kapasitesine göre ürün montajlanana kadar takip ve kontrol etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bizim gibi yurt dışından sipariş alıp fren sistemi bulamayan firmalar genelde ya çok fahiş fiyata karaborsadan ürün almakta veya kapasitesini düşürüp personel azaltmaktadır. Maliyet arttığından tek bir ürünle bilinçli veya bilinçsiz rekabetin önüne geçilmektedir” ifadelerini kullandı.


Ürünler tanıtılacak

Daha önceden yurt dışından ithal olarak gelen bir çok ürünü LTF TREYLER olarak ürettiklerini sölzerine ekleyen Latif Şimşek, “Türk üretici her yıl yaklaşık 25 bin adet treyler üretebilmekte ve yaklaşık 10 bin adet ihracat yapmaktadır. Yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat pazarı. 28 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında CNR EXPO tarafından Mersin'de düzenlenecek Mersin Lojistik ve Taşımacılık fuarında 500 metrekarelik standımızda 7 farklı ürünümüzün tanıtım lansmanını gerçekleştireceğiz” bilgisini verdi.


ADR NEDİR?

ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) Tehlikeli maddelerin, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, güvenli ve düzenli şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmasını sağlayan bir yönergedir. Resmi olarak 30 Eylül 1957 tarihli Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığı Anlaşması olan ADR, tehlikeli maddelerin uluslararası taşınmasını düzenleyen 1957 Birleşmiş Milletler anlaşmasıdır. Türkiye 2010 yılında ADR sözleşmesini imzalamıştır.

MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.