Elinde altın bulunanlar dikkat! Bugün son gün olabilir… İslam Memiş açıkladı…

Elinde altın bulunanlar dikkat! Bugün son gün olabilir… İslam Memiş açıkladı…
Gözler FED’in açıklayacağı faiz kararına çevrilmişken, altın yatırımcıları için dikkat çeken bir uyarı geldi.

Altın almak isteyenler için çağrı yapan İslam Memiş, FED’in kararı öncesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Dip fiyatların yaşandığı günlerde altın yatırımcılarına seslenen piyasa uzmanı İslam Memiş, düşük fiyattan alım yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtti.

FED’in bugün açıklayacağı faiz kararının ardından altın fiyatlarının yükseliş göstereceğini açıklayan Memiş, son gün uyarısı yaptı.

Piyasadaki çalkantıların yatırımcıları uzaklaştırdığını ifade eden Memiş, 21.30’da açıklanacak Fed kararının ardından altın fiyatlarında kırılmalar yaşanabileceğini açıkladı.

Yatırımcılara soğukkanlı olmaları yönünde çağrı yapan Memiş, kırılmaların aşağı veya yukarı yönlü olabileceğini ifade etti.

Fed faiz artırırsa ne olacak?

Fed’in faiz artırması halinde ons altında 1.930 dolar direncinin kırılacağını açıklayan İslam Memiş, altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşanabileceğine dikkat çekti.

Faiz sabit kalırsa ne olur?

Öte yandan Fed’in faizleri sabit bırakması halinde ise altın fiyatlarının uçuşa geçeceğini belirten Memiş, ons altının 2.000 dolar üzerine çıkabileceğinin sinyalini verdi.

Altın yatırımcıları dikkat

Tüm bu koşullar değerlendirildiğinde ons altında bir kez daha 2.000 dolar altından alım yapma fırsatı gelmeyeceğini açıklayan İslam Memiş, yılın ikinci döneminde altında sert bir yükseliş görüleceği yönündeki tahminini tekrarladı.

Altın fiyatları ne kadar yükselecek?

Altın fiyatları için yıl sonu tahminini de söyleyen Memiş, ons altında 2.350 dolar seviyelerinin görülebileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.