Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL? Bakan Bilgin'den açıklama

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL? Bakan Bilgin'den açıklama
Emekli ikramiyesi senede iki defa emeklilere ödenir. Bakan Bilgin Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala emeklilerin yüzünü güldürecek açıklama yaptı.

Emekli ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatıyor. En son bin 100 TL olarak ödenen ikramiyelerde yükseliş yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli ikramiyesinin 2018 yılında bin 100 TL olduğunu ve o dönemde üç çeyrek altına tekabül ettiğini hatırlatarak, "Sosyal devlet açısından bakılarak en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liranın bütün emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilmesini istiyoruz."  ifadelerini kullanmıştı. Peki emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL? İşte tüm detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin rahat nefes alacağı önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını belirten Bakan Bilgin, "5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram  ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım. Bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirecektir. Bütün emeklilerin hayatında bu çalışma bir rahatlama sağlayacaktır."  ifadelerini kullandı.

EYT'LİLER İLK MAAŞINI NİSAN'DA ALACAK!

Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ilk maaşlarını nisan ayında alacak. Bununla birlikte emekliler, Ramazan Bayramı ikramiyesini de alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.