Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi yükselecek mi? Bakan Bilgin'den kritik açıklama

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi yükselecek mi? Bakan Bilgin'den kritik açıklama
Emekli maaşı ve ikramiyesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Bilgin, emekli maaşı ve ikramiyesine ilişkin çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Emekli maaşı bu senenin başında 5 bin 500 TL'ye yükseldi. EYT ile emekli olacak binlerce kişi maaş ve ikramiye almayı beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşı ve ikramiyesine ilişkin, 'En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var.' dedi. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bakan Bilgin emekli maaşı ve ikramiye miktarını yükseltecek çalışmalar yaptıklarını belirti ve şu ifadeleri kullandı:

"5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım. Bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirecektir. Bütün emeklilerin hayatında bu çalışma bir rahatlama sağlayacaktır."

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerine denk geliyor. Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ise hesaplara 1 hafta öncesinden yatacağı öngörülüyor.

EYT'LİLERİN İLK MAAŞI NİSAN'DA!

Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ilk maaşlarını nisan ayında alacak. Bununla birlikte emekliler, Ramazan Bayramı ikramiyesini de alabilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bayram ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki defa hesaplara yatıyor. Bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak hesaplara yattı. Bu yıl ise ne kadar olacağı henüz netleşmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.