Emekli bayram ikramiyesi yükselecek mi? Açıklama geldi

Emekli bayram ikramiyesi yükselecek mi? Açıklama geldi
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. Peki 1100 TL olarak verilen bayram ikramiyesine zam gelecek mi? 

Milyonlarca emekli ikramiye almayı bekliyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde verilen emekli ikramiyesi geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak hesaplara yatmıştı. Bu yıl asgari ücret, memur maaşı, özel sektör maaşlarının da artmasıyla, emekli ikramiyesinde zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere verilen 1100 TL'lik ikramiyenin yükseltilmesini talep etti. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN HESAPLADI

Emeklilere bayram ikramiyesinin verilmesi için uzunca bir süre mücadele ettiklerini belirten TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, ikramiyelerin 2021'de yüzde 10 artırılarak 1100 TL'ye yükseltildiğini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı: "Derneğimizin Araştırma Merkezinin yaptığı çalışmaya göre, 2018 yılında 2 bin 20 lira olan asgari ücretin yarısına gelen bayram ikramiyesi günümüzde 8 bin 506 lira olan asgari ücretin yüzde 12,93'üne denk geliyor. Görüleceği gibi asgari ücret üzerinden kıyaslama yaparsak, 2018'deki oranı dikkate aldığımızda 8 bin 506 liranın yarısı bayram ikramiyesi olarak belirlenseydi bugünkü tutar 4 bin 253 lira olacaktı."

"5 BİN 500 TL VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

İkramiyenin enflasyon karşısında eridiğinin altını çizen Ergün, "Tüm emekli aylıkları yıllar içerisinde enflasyon oranında arttı. En düşük emekli aylıkları da buna bağlı olarak bir şekilde düzenlendi. Bu artışlara rağmen, bayram ikramiyeleri 2021'deki yüzde 10'luk artış dışında yerinde saydı. 2018'de 1000 lirayla yaklaşık üç çeyrek altın alınırken, bugün 1100 liraya bir gram altın dahi alınamıyor. Sosyal devlet açısından bakılarak en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liranın bütün emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilmesini istiyoruz." dedi.

Bayram ikramiyelerine yapılacak zammın milyonlarca emekliye rahat bir nefes aldıracağını belirten Ergün şu ifadeleri kullandı: "En düşük emekli aylığı miktarının, uygulanan asgari ücretin yaklaşık yarısına denk geldiği dikkate alındığında bu adımın atılması sosyal devletin bir gereğidir. Milyonlarca emekli hükümetten bu yönde bir müjde bekliyor." dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.