Emekli maaşı artacak mı? 2023 emekli maaşı kaç TL olacak?

Emekli maaşı artacak mı? 2023 emekli maaşı kaç TL olacak?
Emekli maaşı hakkında kritik açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşını yükseltecek çalışmaları olduğunu belirtti.

En düşük emekli maaşı 2023'ün başında 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Bugünkü şartlar altında 5 bin 500 TL'nin yetersiz olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirten Bakan Bilgin, konuya ilişkin çalışmalarının olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Peki emekli maaşı artacak mı? 2023 emekli maaşı kaç TL olacak? İşte Bakan Bilgin'in açıklamaları...

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI YÜKSELTECEK ALTERNATİF MODELLERİMİZ VAR"

Emeklilerin rahat nefes alacağı önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını belirten Bakan Bilgin, "5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım. Bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirecektir. Bütün emeklilerin hayatında bu çalışma bir rahatlama sağlayacaktır."  ifadelerini kullandı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen emekli ikramiyesi geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak hesaplara yattı. Bakan Bilgin emekli maaşıyla beraber ikramiyelerin de yükselmesine yönelik çalışmaları olduğunu belirtti. 

BAŞKAN ERGÜN'DEN 5 BİN 500 TL İKRAMİYE TALEBİ!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün geçtiğimiz günlerde, "Tüm emekli aylıkları yıllar içerisinde enflasyon oranında arttı. En düşük emekli aylıkları da buna bağlı olarak bir şekilde düzenlendi. Bu artışlara rağmen, bayram ikramiyeleri 2021'deki yüzde 10'luk artış dışında yerinde saydı. 2018'de 1000 lirayla yaklaşık üç çeyrek altın alınırken, bugün 1100 liraya bir gram altın dahi alınamıyor. Sosyal devlet açısından bakılarak en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liranın bütün emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilmesini istiyoruz." demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.