Emekli maaşına zam! 2023 emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaşına zam! 2023 emekli maaşı ne kadar oldu?
En düşük emekli maaşına zam yapıldı. Sene başından bu yana 5 bin 500 TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

En düşük emekli maaşı hakkında geçtiğimiz gün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 bin 500 TL'nin günümüz şartlarında yeterli olmadığını ve emeklileri rahatlatacak yöndeki çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz edeceklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni emekli maaşını duyurdu.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

NTV-Star TV özel yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun" dedi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce senede iki defa yatan bayram ikramiyelerinin bu yılki fiyatına ilişkin henüz açıklama yapılmadı. İkramiyeler geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak hesaplara yatmıştı.

En düşük emekli maaşı ve emekli bayram ikramiyeleri hakkında çalışmalarının olduğunu belirten Bakan Bilgin şu ifadeleri sarf etmişti: "5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım. Bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirecektir. Bütün emeklilerin hayatında bu çalışma bir rahatlama sağlayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.