Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı?
Emeklilere bayram ikramiyesi için geri sayım başladı. Geçen yıl bin 100 TL olan bayram ikramiyesi bu yıl 2 bin TL oldu. Peki EYT'liler ikramiye alacak mı?

İlknur Salih - Bayram ikramiyesi her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere senede iki defa emeklilerin hesabına yatıyor. 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye, bin 100 TL olan emekli bayram ikramiyesi ise yüzde 82'lik artışla 2 bin TL'ye yükseltildi. EYT yasasıyla milyonlarca kişinin emekliliğinin önünü açıldı. Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı için tüm emeklilere ödenecek emekli ikramiyesinin, EYT'lilere de verilip verilmeyeceği konusu akıllarda soru işareti oluşturdu.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başlayacak ve 23 Nisan'da sona erecek. Kurban Bayramı ise 29 Temmuz'da idrak edecek ve 2 Temmuz'da sona erecek. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin, bayramdan bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatması bekleniyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Bayram ikramiyesinden EYT'liler de faydalanabilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Emeklilerimiz hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2.000’er TL ikramiye alacaklardır. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacaktır. Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri için 2018’den bugüne kadar 114 milyar TL bayram ikramiyesi ödenmiştir. 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, Nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde ödenecektir."

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Bayram ikramiyesi emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.