Evde bakım maaşı yatırılan iller hangisi? Evde bakım parası yattı mı? 7 Ağustos Cuma

Evde bakım maaşı yatırılan iller hangisi? Evde bakım parası yattı mı? 7 Ağustos Cuma
Milyonlarca kişinin beklediği ve hastalarına gerekli olan tıbbi malzemeleri almak için gün saydıkları evde bakım ücretlerinin yatırılıp yatırılmadığı merak ediliyor ve araştırılıyor. Her ay belirlenen günlerde yatırılan evde bakım parası hakkında binlerce vatandaş birçok sorgulama gerçekleştiriyor. Peki, evde bakım maaşı yatırılan iller hangisi? Evde bakım parası yattı mı? 7 Ağustos Cuma

Yüz binlerce kişinin gelecek ay için beklentisinin bulunduğu evde bakım parasının bayram öncesi yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu haline geldi. Bakıma muhtaç kişiler için belirli şartları karşıladığı takdirde belirlenen yakınlarına verilen ödenek için bayram gününden önce hummalı bir araştırma var. 2020 yılı ağustos ayında hangi şehirlerde evde bakım parası yatırıldı? İşte detaylar...

Evde bakım aylığı için yüzde 50 ve üzerinde engelli olmak gerekiyor. Ayrıca raporda ‘ağır engelli’ bölümüne ‘evet’ yazılmış olması da aranan şart. Engel durumuna hastanelerdeki heyet karar veriyor. Bakım maaşı yaşlı, hasta ve muhtaç olan kimselere değil onlara bakan kimseler veriliyor. Başvuru ‘Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne veya varsa ilçe müdürlüklerine yapılıyor.

Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak biliniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN BAŞVURUSU
– Öncelikle valilik veya kaymakamlıklara bağlı defterdarlık veya mal müdürlüklerinden başvuru evrakları alınacak.

– İl veya ilçe idare kurulundan muhtaçlık kararı belgeleri alınacak.

– Alınan belgeler ‘SGK-Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

– SGK alınan belgeleri inceleyecek ve yaşlılık maaşı alıp almayacağınıza karar verecek.

– 65 yaş aylığı için başvurunun yakını tarafından (vasi) yapılması için mahkemeden ‘vasi’lik kararı alınacak.

EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLMEK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?
– Evde bakım ücreti/evde bakıma destek yardımından yararlanabilmek için hastanelerden alınacak 16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan” Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” kapsamında alınan Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında engel oranı % 50 ve üzeri olup ağır engelli EVET- HAYIR bölümünde EVET ibaresi olması gerekmektedir.

– Özürlü kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması gerekiyor. Yani tuvalet, beslenme ihtiyacı, giyinip-soyunabilme, merdiven inip çıkabilmek gibi…

– Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun bakım raporu ile tespit edilmesi gerekmektedir. (Aile bireylerinin hesaplanmasında üvey evlatlar, vatani görevini yapmakta olan bireylerde sayılmaktadır. Ayrıca, aile bireylerinin geliri toplamında üniversitede okumakta olan bireylerin almış olduğu öğrenci kredisi ve burslar miktarı ne olursa olsun gelir kapsamı dışında tutulmaktadır.)

– 30.07.2006 tarih 26244 sayılı “Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında bakım ihtiyacı olan engelli koşullarına sahip olmak.


EVDE BAKIM MAAŞI YATIRILAN İLLER

  1. Karabük
  2. Aksaray
  3. Zonguldak
  4. Konya
  5. Manisa
  6. Şanlıurfa
  7. Kars
  8. Erzurum
  9. Tekirdağ
  10. İstanbul
  11. Tokat
  12. Çanakkale
  13. Denizli
  14. Samsun
  15. Adana
  16. Bursa
  17. İzmir
  18. Muş
  19. Antalya
  20. Balıkesir
  21. Giresun
  22. Bolu
  23. Muğla
  24. Afyonkarahisar
  25. Ordu
  26. Uşak
  27. Diyarbakır
  28. Bilecik
  29. Mersin
  30. Hatay
  31. Osmaniye
  32. Sakarya
  33. Kayseri
  34. Bayburt
  35. Trabzon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.