EYT başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? İşte sorgulama linki

EYT başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? İşte sorgulama linki
EYT ile milyonlarca kişinin emekli olmasının önü açılıyor. EYT başvuruları, e-Devlet ya da kurum üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte EYT sonuç sorgulama linki!

EYT yasasının çıkmasıyla milyonlarca kişi emekli olacak. EYT başvuru sonuçlarının, başvuru yapılan tarih itibarıyla 15 gün içinde belli olması bekleniyor. EYT'liler ilk maaşını, başvuru dilekçesini verip başvuru sonucunun belli olmasından sonraki ay başında alacak. Peki EYT başvuru sonucu sorgulama nereden ve nasıl yapılır? 

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

EYT başvuruları e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. SGK DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK’ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

E-Devlet adresine T.C. kimlik numaraları ve aday şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Ardından EYT sonuç sorgulaması yapabilirsiniz.

EYT BAŞVURU ŞARTLARI 

Emeklilik için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartı bulunuyor. EYT’liler ilk iki şartı yerine getirmişlerse veya getirdiklerinde yaşa bakılmaksızın emekli olabilecekler. Bu SSK’lılar için 5000 prim günü, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’nda kadınlarda 20 tam yıl (7200 prim günü), erkeklerde 25 tam yıl (9000 prim günü).

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşlarının nisan ayında yatacağını açıkladı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramlarında geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak verilmişti. Bu yıl ise yüzde 82'lik artış ile 2 bin TL olarak ödeneceği açıklandı. Bayram öncesinde hesaplara yatması beklenen emekli ikramiyesinden EYT'liler de yararlanabilecek. 

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi.

Zamlı emekli maaşının ne zaman ödeneceğini açıklayan Bakan Bilgin, "2022 yılı Temmuz itibariyle 3.500 TL'ye, 2023 yılı Ocak itibariyle de 5.500 TL'ye yükseltilmiştir. 5.500 TL olan emekli alt sınır aylığı tutarı 2023/Nisan ödeme dönemi itibariyle de yüzde 36,36 artışla 7.500 TL'ye yükseltilecektir. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022'ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacaktır. 2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır. Emeklilerimize hayırlı olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.