EYT başvuru sonucu sorgulama e-devlet ekranı

EYT başvuru sonucu sorgulama e-devlet ekranı
EYT başvurusu yapan adayların gözleri sonuç ekranına çevrildi. İşte EYT başvuru sonucu sorgulama e-devlet ekranı...

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) başvurularının açılmasıyla binlerce EYT'li başvurularını yaptı. EYT düzenlemesi ile ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olması bekleniyor. İlk maaşın nisan ayında ödeneceği duyuruldu. Başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. İşte EYT başvuru sonucu sorgulama e-devlet ekranı...

EYT BAŞVURU SONUCU NASIL SORGULANIR?

EYT başvurularının sonucunda şartları sağlayan vatandaşlar emekliliğe hak kazanacak ve maaşlarını en kısa sürede almaya başlayacak. EYT başvuru sonuçlarının 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. EYT başvuru sonucunu sorgulayabilmek için e-Devlet'in, 'https://www.turkiye.gov.tr/' adresine erişim sağlayınız. 

EYT E-DEVLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EYT e-Devlet başvurusu yapmak için e-Devlet adresine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Ardından arama kısmına aylık/emekli/gelir kelimelerinden herhangi birini yazarak ekrana gelen Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi bağlantısına tıklayın. Açılan sayfada 'Yeni Başvuru' kısmına tıklayın ve tahsis talep türü olarak 'Yaşlılık  Aylığı' kısmını seçin. 

SSK kapsamında aylık talep ediyorsanız, 4/A SSK; BAĞ-KUR kapsamında aylık talep ediyorsanız 4/B BAĞKUR kısmına tıklayın ve altta bulunan "Başvur" kısmına basın.

Ekranda T.C. kimlik numarası ve isim soyisim bilgileri yer alacak. Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçin ve açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesini yazın.

İletişim bilgileri kısmını doldurun.

Adres bölümünde ikametgâh bilgisi ekrana otomatik olarak gelecektir. Tebliğin farklı bir adrese gönderilmesinin talep edilmesi halinde; farklı adres kısmına yeni adres yazılmalıdır. Yazılmış olan yeni adresin il ve ilçe kısımlarının da doldurulması gerekmektedir.

BAĞKUR, Emekli Sandığı, Banka Sandığı veya yurtdışından aylık alınması durumunda, "Aylık alıyor mu?" Kutucuğunda yer alan "Evet" ya da "Hayır" seçeneklerinden herhangi birinin mutlaka işaretlenmesi gerekmektedir. İleri butonu ile bir sonraki sayfaya geçiş yapılarak Başvur kutucuğu tıklandığında, başvuru Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.