EYT başvurularında süre daralıyor! Son tarih 31 Mart

EYT başvurularında süre daralıyor! Son tarih 31 Mart
EYT ile emeklilikte önü açılan milyonlarca kişinin başvuruları alınmaya devam ediyor. Ancak nisan ayında aylık alabilmek için acele etmek gerekiyor.

EYT ile emekli olacak kişilerin ilk maaşı nisan ayında yatacak. Ancaj SSK ve Bağ-Kur'luların nisan ayında ilk maaşlarını almaları için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekli. EYT başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. E-Devlet kapısına T.C. kimlik numaraları ve şifreler ile giriş sağlanabiliyor. 

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Bilindiği üzere 5 bin 500 TL olan emekli maaşı 5 bin 700 TL'ye yükseltildi. Bin 100 TL olarak ödenen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 2 bin TL oldu. Emekli ikramiyesinden EYT'liler de faydalanabilecek.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

EYT başvurularını SGK'ya gitmeden online olarak evden de yapabilirsiniz. İşte e-Devlet üzerinden EYT başvurusu yapma yöntemi;

*e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık’, ‘emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklanacak.

*Gelen ekranda ‘yeni başvuru’ sekmesi tıklanacak ve tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı’ seçilecek.

*SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK’, Bağ-Kur kapsamında ise ‘4B Bağ_Kur’ seçilecek. Bundan sonraki adımda da altta yer alan ‘başvur’ butonu tıklanacak.

*TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak ve diğer iletişim bilgileri doldurulacak.

*‘Aylık alıyor mu?’ sorusunda da ‘evet' ya da ‘hayır' cevabı verilecek. Sonraki ‘ileri' butonuna basılacak ve ‘başvur' butonuna basılarak bilgiler SGK’ye gönderilmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.