Eyt destek paketi başvurusu nasıl yapılır?

Eyt destek paketi başvurusu nasıl yapılır?
EYT'liler için devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi'ne başvurular başladı. Peki Eyt destek paketi başvurusu nasıl yapılır?

EYT Destek Paketi, EYT ile emekli olacak kişilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi için Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından devreye alındı. Finansman desteğinin toplam hacminin 50 milyar TL olacağı belirtildi. Ödemeler, emekli olanların hesaplarına yatırılacak. Peki Eyt destek paketi başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

EYT DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Eyt destek paketi başvuruları özel ve kamu bankaları aracılığıyla yapılacak. EYT destek paketi ile 7438 sayılı Kanun çerçevesinde çalışanlarına emeklilik nedeniyle kıdem tazminatı ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların kıdem tazminatından kaynaklanan finansman ihtiyacının sağlanması hedefleniyor.

36 AY VADE İMKANI

Destek paketi ile KOBİ'ler için 13,3 milyon TL, KOBİ dışı firmalar için ise 28,5 milyon TL'ye kadar kredi verilecek. Kefalet oranı KOBİ'ler için yüzde 75, KOBİ dışı firmalar için ise yüzde 70 olarak belirlendi. Azami 6 ay ödemesiz dönem dahil 36 ay vadeyle kullandırım olacak.

ÖDEMELER EMEKLİLERİN HESAPLARINA YATACAK

EYT Destek Paketi ile verilecek kredinin faiz/kar payı oranı 24 aya kadar vadeli kredilerde TLREF artı 200 baz puan olarak uygulanacak. Paket kapsamında 24 ay üzeri vadeli kredilerde faiz/kar payı oranı TLREF artı 300 baz puan olacak. Bu faiz oranları 1-10 çalışanın kıdem tazminatı ödemesinde kullandırılacak krediler için uygulanacak.

Banka, çalışan sayısını aşan kullandırımlar için ise faiz/kar payı oranını belirleyecek. Ödemeler, kredi veren tarafından doğrudan 7438 sayılı Kanun kapsamında emekli olmaya hak kazanmış kişilerin hesaplarına yatacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.