EYT maaş ödemeleri sorgulaması nasıl yapılır? e-Devlet EYT maaşım yattı mı?

EYT maaş ödemeleri sorgulaması nasıl yapılır? e-Devlet EYT maaşım yattı mı?
EYT başvurularının alınmasının ardından maaş ödemeleri başladı. Peki EYT maaş sorgulama nasıl yapılır?

Ali Ozan Birerdinç - EYT başvuruları mart ayında alınmaya başlandı. Nisan itibarıyla maaşlar, emekli olmaya hak kazananlara sağlanmaya başlandı. Peki EYT maaş sorgulama nasıl yapılır? Sorgulamalar e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte tüm detaylar...

EYT MAAŞ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

EYT ile emekli olmak için 1,6 milyon kişi başvuru yaptı, 250 bin kişinin işlemleri tamamlandı. EYT maaş ödemelerinin başlamasıyla birlikte vatandaşların gözleri, maaş ödeme sorgulama ekranına çevrildi. EYT maaşları e-Devlet üzerinden sorgulanacak. E-Devlet uygulamasına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra "diğer emeklilik işlemleri" kısmından  "emekli günlük ödeme kısmı" ile emekli maaşının yatıp yatmadığını kontrol edebilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Bilgin, "2022 yılı Temmuz itibariyle 3.500 TL'ye, 2023 yılı Ocak itibariyle de 5.500 TL'ye yükseltilmiştir. 5.500 TL olan emekli alt sınır aylığı tutarı 2023/Nisan ödeme dönemi itibariyle de yüzde 36,36 artışla 7.500 TL'ye yükseltilecektir. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022'ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacaktır. 2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır. Emeklilerimize hayırlı olsun." dedi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesi bin 100 TL'den 2 bin TL'ye çıkarıldı. Emekliler bu yıl toplamda 4 bin TL bayram ikramiyesi alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.