EYT emekli maaşları ne zaman yatacak?

EYT emekli maaşları ne zaman yatacak?
EYT maaş ödeme tarihi gündemde yer alıyor. EYT'lilerin başvurularını tamamlamasının ardından gözler ödemelere çevrildi. 

Emre Yüksel - EYT başvuruları için emekli adayları başvurularını e-Devlet ve SGK üzerinden tamamlıyor. EYT ile 1 milyon 661 bin SSK'lı, 88 bin 626 Bağ-Kur'lu, 496 bin kamu çalışanı emekli olmaya hak kazandı. Emeklilik için başvuru yapan kesimi SSK ve Bağ-Kur'lular oluşturdu. EYT ile emekli olanlar zamlı emekli maaşı ve ikramiyesinin yanı sıra promosyon imkanlarından da faydalanabilecek. Peki EYT emekli maaşları ne zaman yatacak?

EYT İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Emekli bayram ikramiyesi ise bin 100 TL yerine  bin TL olarak verilecek. İkramiyenin yanı sıra emeklilerin banka promosyonu gibi avantajları bulunuyor. Banka müşterisi olmak ve belirlenen süre içerisinde maaşı o bankadan almak şartıyla emekliler, farklı tutarlarda promosyon ödemesi alıyor.

EYT başvurularını 31 Mart'a kadar tamamlayan kişiler ilk maaş ödemelerini nisan ayında alacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, “Bu 1 buçuk milyon insanın maaşının bağlanması konusunda çalışma arkadaşlarımız olağanüstü bir şekilde çalışıyor. TBMM’de kabul edilen yasa teklifi ile EYT’ye maaş bağlanması ile ilgili çalışan SGK personelinin fazla mesaisini arttırdık. Maksadımız şu; Mart ayında müracaat edenlerin hepsi Nisan ayında maaşlarını alacaklar. Diyelim ki Nisan’ın başında maaşlarını alamadılar, yetişmedi hiçbir hak kaybı olmadan hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacaklar. İkincisi biz bu fazla mesai ile birlikte çalışmayı hızlandırıyoruz. Tahmin ediyorum Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları Mayıs içerisinde ödenmiş olacak. Biz her ay ortalama 35 bin emekli olan insanımızın emeklilik maaşı bağlanması talebini karşılıyoruz. Rutinimiz bu. Şu anda işlemi tamamlanmış olan insanların sayısı 250 binden fazla. Dolayısıyla Nisan ayının 15’ine kadar bunların büyük bir çoğunluğu yetişecek. En alt düzeyde emekli maaşını 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkardık. Bunların işlemleri de var.'' ifadelerini kullandı.

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

EYT başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak sonuçların, ortalama 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuç sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden tamamlanıyor. Açılan Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip sayfasından işlem gerçekleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.