EYT'liler dikkat maaşınızı geç alabilirsiniz!

EYT'liler dikkat maaşınızı geç alabilirsiniz!
EYT başvurusu yapacak vatandaşların o tarihe dikkat etmesi gerekli! Aksi halde maaşlarını daha geç alabilirler. Konunun tüm detayları haberimizde yer alıyor.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çalışmaları bilindiği üzere tamamlandı. EYT'nin yasalaşmasıyla başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Yüz binlerce EYT'linin emekli olmasını sağlayacak olan yasada başvuru tarihine dikkat etmek gerekiyor! Yoksa ödemelerinizi daha geç alabilirsiniz.

O TARİHE DİKKAT

EYT başvuruları 3 Mart itibarıyla başladı. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor. 

EYT için kamu işçilerinin 14 Mart'a, memurların ise 15 Mart'a kadar başvuru yapması gerekli. İşçiler, özel sektör çalışanları ve BAĞ-KUR'lular ise nisan ayında maaş alabilmek için 31 Mart'a kadar başvuru yapmalı. 

Başvuru dilekçesinin verildiği aydan sonraki ay maaşlar ödenmeye başlayacak. EYT'de ilk maaşlar, nisan ayında hesaplara yatacak.

EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EYT başvurusu e-Devler ve SGK müdürlüklerinden yapılıyor. Başvuruda süre şartı yer almıyor. Ancak başvuru tarihi, maaş alma zamanını etkiliyor.

EYT'DE STAJ SAYILACAK MI?

EYT yasasının çıkmasıyla stajın sayılıp sayılmayacağı konusu sıklıkla gündeme geldi. EYT'de staj konusuna ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullandı: “Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız. Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın” 

[related-posts id="93852" color="bg-danger"][/related-posts]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.